Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βραβεύτηκαν οι Κομματικές Οργανώσεις που διακρίθηκαν στην άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση

Τη σημαία του Κόμματος πήρε ως βραβείο η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Εξωτερικού που τερμάτισε στην πρώτη θέση
Τη σημαία του Κόμματος πήρε ως βραβείο η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Εξωτερικού που τερμάτισε στην πρώτη θέση
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ η βράβευση των Κομματικών Οργανώσεων που διακρίθηκαν στην άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση. Η βράβευση των ΚΟ έγινε στο περιθώριο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος για την παρέμβαση στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Τις Οργανώσεις βράβευσε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε πως δόθηκε μια δύσκολη μάχη, η Οικονομική Εξόρμηση, η οποία έκλεισε με επιτυχία και με την υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 125,09%. Ακόμα, επισήμανε τη σημασία της υπερκάλυψης του πλάνου της ΚΝΕ κατά 134,31%.

Πρώτη Οργάνωση στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης «τερμάτισε» η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Εξωτερικού, δεύτερη η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Αιγαίου και τρίτη η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της βράβευσης των Οργανώσεων που διακρίθηκαν στην άμιλλα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ, έκλεισε με επιτυχία και με την υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 125,09%.

Είναι επίσης πολύ ελπιδοφόρο ότι η Κομμουνιστική Νεολαία μας υπερκάλυψε το πλάνο της κατά 134,31%.

Στη δεύτερη θέση έφτασε η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Αιγαίου...
Στη δεύτερη θέση έφτασε η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Αιγαίου...
Για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η επιτυχία, γιατί οι ΚΟ έδωσαν τη μάχη, ταυτόχρονα, αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πριν από μερικούς μήνες, με μεγάλα έξοδα και βεβαίως έκαναν και τότε αντίστοιχη οικονομική δουλειά.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιώνει τη μεγάλη σημασία των ισχυρών και ακατάλυτων δεσμών που έχει σφυρηλατήσει το Κόμμα μας με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και τη νεολαία σε όλη αυτή την πολύχρονη ζωή και δράση του.

Οι εργαζόμενοι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Η συμμετοχή των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, η συμμετοχή στη μάχη φίλων, οπαδών, ανθρώπων που συμπορεύονται μαζί μας, δείχνει μια δυνατή συστράτευση αναγκαία για την επιτυχία κάθε μάχης.

Η επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας για τα οικονομικά του έχει ως στόχο να μειώσει ακριβώς αυτούς τους δεσμούς του Κόμματος με το λαό.

Οσα και να κάνουν το αστικό κράτος, η ΕΕ, πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή της ελληνικής Βουλής με αντιδραστικούς νόμους, με απειλές για επιβολή προστίμων, δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να σταματήσει να ενισχύει το ΚΚΕ.

...και στην τρίτη η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
...και στην τρίτη η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Το Κόμμα μας θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή την πολύχρονη σχέση με τους οπαδούς, τους φίλους και τους συνεργαζόμενους, οι οποίοι και στις πιο δύσκολες συνθήκες ενίσχυαν και συνεχίζουν να ενισχύουν το ΚΚΕ και μέσω των Οικονομικών Εξορμήσεων.

Αυτή την πολύχρονη σχέση αγωνιστικών και πολιτικών - ιδεολογικών δεσμών, που σε πολλές περιπτώσεις δέθηκαν με αίμα, δε θα μπορέσουν να τη σπάσουν και να την υπονομεύσουν, όσους νόμους κι αν ψηφίσουν, όσα εμπόδια κι αν προσπαθήσουν να βάλουν τα επόμενα χρόνια, το επόμενο διάστημα.

Οσο ενισχύεται οικονομικά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μεγάλη συμβολή για να δυναμώνει και η εκλαΐκευση στο διεθνές κίνημα για τις θέσεις μας για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, ενάντια στον καπιταλισμό. Για να κερδίζει έδαφος ο προλεταριακός διεθνισμός και η διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στους αγωνιζόμενους λαούς.

Σύμφωνα με τα συνδυασμένα κριτήρια που αποφάσισε η ΚΕ του Κόμματος, διακρίθηκαν, σε ό,τι αφορά την άμιλλα, οι εξής ΚΟ:

Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Εξωτερικού, φτάνοντας στο 179,12%. Παίρνει βραβείο τη σημαία του Κόμματος, ένα αντίγραφο από πίνακα του Γιάννη Ρίτσου και τεχνικό εξοπλισμό αξίας 4.000 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση έφτασε η Κομματική Επιτροπή των Οργανώσεων του Αιγαίου με 159,34%. Παίρνει ένα αντίγραφο από έργο της Βάσως Κατράκη και τεχνικό εξοπλισμό αξίας 4.000 ευρώ.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 146,34%. Παίρνει ένα αντίγραφο από πίνακα του Δημήτρη Κατσικογιάννη και τεχνικό εξοπλισμό αξίας 4.000 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ