Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τους αρμούς της πραγματικής εξουσίας πρέπει να τους γκρεμίσεις

Τους ...«αρμούς της εξουσίας» έδειξε ο Αλ. Τσίπρας ως αιτία για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός του. Οπως είπε, η «δεύτερη φορά αριστερά» θα αναλάβει «την ευθύνη και τον έλεγχο» αυτών των ...«αρμών», εκτός από τον «έλεγχο των υπουργείων». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε μια ακόμα κούφια αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια «ελέγχου της δικαιοσύνης» των ΜΜΕ, των «ανεξάρτητων αρχών» κ.ο.κ.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica TV» και τον δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ρωτήθηκε σχετικά με την παραπάνω δήλωση Τσίπρα. Η απάντησή του έχει ως εξής:

«Καταρχήν, ούτε ο ίδιος ξέρει τι είναι οι αρμοί της εξουσίας, ούτε ελέγχονται οι αρμοί της εξουσίας. Αυτούς τους αρμούς πρέπει να τους γκρεμίσεις. Ο κύριος Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει τι είναι αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα, πώς λειτουργεί και τι είναι αυτό το κράτος. Παρότι κυβέρνησε. `Η μάλλον έχει καταλάβει και θέλει να κοροϊδεύει και το κόμμα του και τον ελληνικό λαό, αυτόν που σκέφτεται προοδευτικά.

Ενας κόσμος αμέσως κάνει συνειρμούς ότι αυτοί οι αρμοί της εξουσίας είναι κάτι κακό, διεφθαρμένο, σάπιο. Και είναι έτσι κι αλλιώς, κατά τη δική μας άποψη. Αλλά αυτούς πρέπει να τους γκρεμίσεις, όχι κάνοντας αυτά που έκανε ο κύριος Τσίπρας, ελέγχοντας τους δικαστές ή δημιουργώντας διάφορα ζητήματα ως κυβέρνηση, σαν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτά που και σήμερα κάνει και η ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ