Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζει τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Δεν σταματάνε τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Το Σαββατοκύριακο, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή αναίμακτη ρίψη ρουκετών. Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται πως χτυπήθηκαν «στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Το ίδιο διάστημα, σάλο προκαλεί σε παλαιστινιακά και ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης ο σοβαρός τραυματισμός εννιάχρονου Παλαιστίνιου στην Ανατ. Ιερουσαλήμ το Σαββατοκύριακο από σφαίρα καουτσούκ που του έριξε, δοκιμάζοντας το όπλο του (!), Ισραηλινός αστυνομικός. Το παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Στο μεταξύ, η ΕΕ, που σιγοντάρει τα εγκλήματα του Ισραήλ και έχει αναβαθμίσει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις μαζί του, μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων εμφανίζεται μέσω του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ - ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το απαράδεκτο αμερικανικό σχέδιο «αφετηρία διαλόγου» - να παραπέμπει τη λήψη και δημοσιοποίηση «επίσημων αποφάσεων» για το σχέδιο μετά τις ισραηλινές εκλογές της 2ας Μάρτη. Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Παλαιστινιακό, «που θα είναι αποδεκτή και στα δύο μέρη» στη βάση «διεθνώς συμφωνημένων παραμέτρων, ίσων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου». Πρόσθεσε ότι «αρκετοί» υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί στη σύνοδο του Μάρτη.

Νωρίτερα, ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως διπλωματικοί αξιωματούχοι Ιρλανδίας, Λουξεμβούργου, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας, Μάλτας και Σλοβενίας σχεδίαζαν να ξεκινήσουν «πρωτοβουλία» στο Συμβούλιο με στόχο την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ