Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σημαίνει να ματώνει ο λαός σε νέες «Κορέες» και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες

Ανακοίνωση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας

Σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος, κηρύσσοντας την Πέμπτη την έναρξη Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, διαβεβαίωσε τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρ. Καβόλι, ότι «θα ξαναματώσουμε και στο μέλλον δίπλα στις ΗΠΑ», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Μόνο ως απαράδεκτες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, που απευθυνόμενος στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως "πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον"!

Αποδεικνύεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σημαίνει για το λαό μας, ιδιαίτερα τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανή να φτάσει μέχρι και στη συμμετοχή σε νέες "Κορέες" και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες για να κάνει πράξη το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, δηλαδή της αναβάθμισης των συμφερόντων των μονοπωλίων της χώρας.

Το κουβάρι της ενεργής συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει να το ξετυλίγει η κυβέρνηση της ΝΔ, ρίχνοντας στη φωτιά τούς εργαζόμενους και τη νεολαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει, θέλοντας να ξεπεράσει τον πήχη της ελληνικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, πήχη που είχε ήδη βάλει πολύ ψηλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό τώρα να δυναμώσει η πάλη:

  • Ενάντια στη Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
  • Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
  • Για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Για να μη μεταφερθούν στον Αραξο ή αλλού πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.
  • Για να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.
  • Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org