Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητικές και απαράδεκτες

Προκαλεί αγανάκτηση ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και στο πατριωτικό φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με τις δηλώσεις που έγιναν στον ευαίσθητο χώρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, κατά την υποδοχή του διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Είπε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της (...) κυρίως στη συμμαχία με τις ΗΠΑ (...) πολεμήσαμε πλάι (...) οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε (...) αυτό θα γίνει και στο μέλλον».

Η ανατριχιαστική τελευταία αποστροφή του είναι ενδεικτική για το πού είναι διατιθέμενοι να μας πάνε για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών μονοπωλίων (ξένων και ντόπιων) για να απομυζούν τα πλούτη και τον ιδρώτα των λαών, φυσικά και του δικού μας. Είναι φανερό ότι οι συμμαχίες αυτές γίνονται για να στηρίζουν τις επιδιώξεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωενωσιακών σε βάρος των λαών της περιοχής και έχουν βαθιές ρίζες στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων.

Την ίδια πολιτική συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία μάλιστα παίζει έναν βρώμικο ρόλο, καθώς με κάθε ευκαιρία εξωραΐζει τον εγκληματικό χαρακτήρα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Προσπαθεί να μας πείσει για τα δήθεν οφέλη από την ύπαρξη και δημιουργία νέων ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών στη χώρα μας.

Ο ίδιος ο Αμερικανός διοικητής, στη συνέχεια της παρουσίας του εδώ, επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να γίνει συμβατό ώστε να διακινούνται οι μακελάρηδες ταχύτερα προς Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των Στενών της Μαύρης Θάλασσας, για την προστασία των πολεμικών τους πλοίων, των αγωγών και των υποδομών του φυσικού αερίου.

Τα συμφέροντα των εργατών, των στρατευμένων, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του λαού γενικότερα, είναι αντίθετα με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης. Υπάρχει λύση και είναι η αντίδραση και ισχυροποίηση της πάλης κατά των δυνάμεων που μας οδηγούν σαν κρέατα στις πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστών. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς αμαρτωλούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Μιχάλης ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Ταξίαρχος ε.α. (ΠΖ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ