Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων

Μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σφίξει κι άλλο τον κλοιό γύρω από τη λαϊκή διαμαρτυρία για την πολιτική που σαρώνει διακαιώματα και ανάγκες, μετά τη νομοθεσία που ψήφισε για την απεργία και το συνδικαλιστικό κίνημα, επεκτείνοντας ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση σχεδιάζει «οριοθέτηση» των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, με πρόσχημα την «ταλαιπωρία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής», αλλά με πραγματικό σκοπό να βάλει επιπλέον εμπόδια στη διαμαρτυρία και στους αγώνες, για να κάνει ακόμα πιο εύφορο το έδαφος για τους «επενδυτές» που θέλουν «σιγή νεκροταφείου» και επιπλέον ενδιαφέρονται να «ρίξουν» κεφάλαια στο κέντρο της Αθήνας.

Εναλλάσσοντας το καρότο με το μαστίγιο, η κυβέρνηση δεν διστάζει να παρουσιάσει ακόμα και ως ...φιλεργατικές τις προθέσεις της, με το αστείο επιχείρημα ότι θέλει να «προστατεύσει» τους διαδηλωτές από τη δυσαρέσκεια όσων δυσκολεύονται να κινηθούν στο κέντρο, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν ευρύτερη αποδοχή οι αγώνες και τα αιτήματά τους!

Πρόκειται για αθλιότητες, που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό», την ίδια ώρα που η πολιτική της κυβέρνησης, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που στηρίζουν και όλα τα άλλα αστικά κόμματα, χτυπάει αδιάκριτα τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες από τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Απαντώντας σ' αυτές τις μεθοδεύσεις το ΠΑΜΕ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση και οι εργοδότες λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τα σωματεία και τους εργαζόμενους που θα δώσουν απάντηση, σημειώνοντας ότι «όσους νόμους και αν περάσουν, όσο μελάνι και αν χύσουν, όσες διαταγές και αν εκδώσουν δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα για τη ζωή και για το αύριο της εργατικής τάξης. Το ταξικό κίνημα έχει και πείρα και ιστορία!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ