Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019
Μετά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα κλιμακώνουμε με το κουπόνι στο χέρι!

Στο 26,9% η κάλυψη του πλάνου από το πρώτο «κλείσιμο»

Η κατάταξη των ΚΟ μετά το πρώτο «κλείσιμο»
Η κατάταξη των ΚΟ μετά το πρώτο «κλείσιμο»
Ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, με το πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 4 Νοέμβρη. Ηταν μια μέρα κατά την οποία πέρασαν από τα κατά τόπους γραφεία του Κόμματος σε όλη τη χώρα χιλιάδες μέλη και οπαδοί, συνεισφέροντας από τις συνδρομές τους, τις προσωπικές εισφορές και τα «κόκκινα μεροκάματα», μέχρι όσα χρήματα συγκέντρωσαν από το άνοιγμα με το κουπόνι τις τελευταίες μέρες.

Η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου έφτασε στο 26,9%, με όλες της Οργανώσεις Περιοχής να κινούνται πάνω από το 24% και με πρώτη την Οργάνωση Εξωτερικού, που έφτασε στο εντυπωσιακό 36,79%.

Ενα πρώτο βήμα λοιπόν, που αποτυπώνει τις δυνατότητες ώστε και αυτή η μάχη να στεφθεί με επιτυχία για το Κόμμα μας. Το επόμενο «κλείσιμο» είναι τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη και ήδη οι Οργανώσεις κλιμακώνουν την προσπάθειά τους ώστε να καταγραφεί η θετική συνέχεια.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και βοηθούν στην οικονομική δουλειά, όπως συνεστιάσεις και λαϊκά γλέντια που στήνονται με την εθελοντική δουλειά φίλων και οπαδών, προβολές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

«Οπλα» στη μάχη αυτή είναι το μαζικό και μαχητικό άνοιγμα, η θαρρετή συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, η δραστηριοποίηση οπαδών στο πλάι των ΚΟΒ, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν το κάλεσμα του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά στα λαϊκά στρώματα, και προφανώς η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις. Τα παραδείγματα από το πρώτο «κλείσιμο» άλλωστε επιβεβαιώνουν τα παραπάνω: Οι σύντροφοι από μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους που «έκοψαν» κουπόνι σε δεκάδες συναδέλφους τους, με πολλούς από αυτούς να μην είναι φίλοι του Κόμματος αλλά να αναγνωρίζουν την ανάγκη να βγει ενισχυμένο. Οι ΚΟΒ που έχουν «χρεώσει» με κουπόνια πολλούς οπαδούς στο πλάι τους, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσπάθεια. Οι Οργανώσεις που στο πλαίσιο της άμιλλας δεσμεύονται να «κυνηγήσουν» με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τα πλάνα τους, βάζοντας ψηλά τον πήχη της υπερκάλυψης, άλλες για να διατηρήσουν τα περσινά τιμητικά «έπαθλα» και άλλες για να πάρουν τη «ρεβάνς». Μια διαδικασία δηλαδή που ενισχύει την αυταπάρνηση, τη συλλογική προσπάθεια, αλλά και την ατομική ευθύνη που αναλαμβάνει κάθε μέλος του Κόμματος μπροστά στη μάχη.

Η Οικονομική Εξόρμηση είναι ευκαιρία για επικοινωνία με χιλιάδες νέους εργαζόμενους, για να ανέβει η συσπείρωση λαϊκού κόσμου γύρω από το Κόμμα, για να στρατευτούν νέες δυνάμεις με το κάλεσμα της αντεπίθεσης που απευθύνουμε. Ενα κάλεσμα από το οποίο δεν περισσεύει κανείς άνθρωπος του μεροκάματου, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος και νεολαίος. Κάνουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ υπόθεση όλων εκείνων που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση του κινήματος, που θέλουν να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που εκτιμούν το Κόμμα για την προσήλωσή του στο λαϊκό δίκιο. Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα «καταθέτει» όλο της το «είναι» στην πάλη για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στην πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών ομίλων, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στον καπιταλιστικό μονόδρομο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά. Οι επόμενες βδομάδες να σημαδευτούν από ένα πολύ πλατύ άνοιγμα στο λαό, με το κουπόνι στο χέρι!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org