Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΘΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Καταγγέλλουν τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ν. Παναγιωτόπουλου και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα σημειώνει πως «με την αποστροφή αυτή του λόγου του ο υπουργός ξεπέρασε σε υποτακτικότητα ακόμα και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, που καλωσόρισε τον στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ με το μνημειώδες "στρατηγέ ιδού ο στρατός σας" (24/2/1948).

Παιδιά του ελληνικού λαού οδηγήθηκαν πράγματι να δώσουν τη ζωή τους σε αποστολές εκτός συνόρων, και στην Ουκρανία και μεταπολεμικά στη μακρινή Κορέα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που στάλθηκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία, μετά την εκεί επέμβαση του ΝΑΤΟ, υπέστησαν βλάβη στην υγεία τους, που βάσιμα υποστηρίζεται ότι οφείλεται στη μόλυνση του περιβάλλοντος από τη χρήση όπλων με απεμπλουτισμένο ουράνιο στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Ο υπουργός δεν επιτρέπεται να υπερηφανεύεται για όλα τα πιο πάνω θύματα. Δεν δικαιούται να υπερηφανεύεται για το αίμα Ελλήνων φαντάρων που χύθηκε όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για συμφέροντα και δουλειές ξένες. Είναι ακόμα πιο βαρύ το υπουργικό ατόπημα, καθώς έγινε στο φυτώριο των νέων αξιωματικών του στρατού ξηράς, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων!

Ο υπουργός με την αναφορά του αυτή ανενδοίαστα θέλησε να διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ μέχρι πού ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένοι να φτάσουν, και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από κάθε αγνό πατριώτη! Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση αυτή έρχεται αμέσως μετά την υπογραφή της "Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας" μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Τα Ελληνόπουλα δεν έχουν καμία δουλειά να δώσουν το αίμα τους, παρά μόνο για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας, απέναντι στον οποιονδήποτε θα επιχειρούσε εισβολή».

Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών

Τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας καταδικάζει και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, σημειώνοντας πως «προκαλούν αγανάκτηση και ανατριχίλα σε όλους τους απόστρατους, γιατί μας γυρίζουν στη μετεμφυλιακή εποχή, τότε που πειθανάγκαζαν τα Ελληνόπουλα να χύσουν το αίμα τους στην Κορέα για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και προδικάζουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη να κάνει και τώρα τα παιδιά μας κιμά για τα κανόνια όταν το επιβάλλουν τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα.

(...) Ο λαός μας πληρώνει βαρύ οικονομικό φορτίο για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (...) Επίσης, οι Ενοπλες Δυνάμεις μας είναι προσανατολισμένες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και όχι για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας, όταν οι προκλήσεις είναι καθημερινές στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ, στην Κύπρο. Ολα αυτά, που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζουν τα συμφέροντα της χώρας μας και υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα, καθώς και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και ειρήνης με τους λαούς της περιοχής, θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα του υπουργού Εθνικής Αμυνας μπροστά στους Αμερικανούς επίσημους.

Ολοι οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να καταδικάσουν τις απεχθείς δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, να προβληματιστούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, που είναι αποφασισμένη να ρίξει το λαό στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Οι απόστρατοι, οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός να μην αφήσει να περάσουν τέτοιες λογικές και κατευθύνσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ