Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Τέρμα πια στην κοροϊδία, όλα τα παιδιά στα νηπιαγωγεία!»

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας, άφαντος ο υπουργός

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, όχι στα χαρτιά, αλλά στην πράξη, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλούν να εξασφαλίσει τους όρους για την ουσιαστική εφαρμογή της.

Από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Στ. Βαλαβάνη, κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης που θεσμοθέτησε τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή χωρίς να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Η δίχρονη Προσχολική Αγωγή είναι αναγκαίο μέτρο, που όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», τόνισε και αναφέρθηκε στις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών, με παιδιά να στοιβάζονται σε αίθουσες προκάτ σε αυλές σχολείων, να μετακινούνται χιλιόμετρα από το σπίτι τους προς το Νηπιαγωγείο.

Ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, Δ. Λάμπρου, σημείωσε πως για τους γονείς η δίχρονη Προσχολική Αγωγή αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη, δηλώνοντας πως θα συνεχιστούν οι διεκδικήσεις για την ικανοποίηση αυτού του δικαιώματος.

Οι εκπρόσωποι των γονιών κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου Παιδείας καθώς, ενώ είχε ζητηθεί συνάντηση με την ηγεσία του, δεν βρισκόταν κανένας εκεί να τους δεχτεί και τους μεταφέρθηκε πως δεν κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν για τα ζητήματα που θέτουν.

Το λόγο πήραν εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης» και «Ν. Πλουμπίδης», που μετέφεραν την εμπειρία από την εφαρμογή του μέτρου με τα πολυάριθμα τμήματα και τις μετακινήσεις νηπίων και αναφέρθηκαν σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βιώνουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς που επωμίζονται τις ευθύνες, στους μικρούς μαθητές.

Στο πλευρό εκπαιδευτικών και γονιών βρέθηκε χτες η ΟΓΕ. Η πρόεδρός της, Χρ. Σκαλούμπακα, σημείωσε πως η Ομοσπονδία απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από το υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, όλα τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία», «Νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και εμάς δικαίωμά μας», «Τσίπρα, Μητσοτάκη ακούστε το καλά, Νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά», ενώ δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ