Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κατάπτυστη προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης και διαστρέβλωσης του ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Τη στιγμή που πολλές οικογένειες βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν ξέρουν πού και με ποιους όρους θα φοιτήσουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, το υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε μία προσπάθεια να διαστρεβλώσει τις θέσεις και τη στάση του ΚΚΕ, χωρίς τελικά να λέει κουβέντα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, σε χτεσινό δελτίο Τύπου αναφέρει: «Τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, που καθιέρωσε η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιώντας παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών αλλά και αίτημα 60 ετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, βάζουν στο στόχαστρο η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το ΚΚΕ. Από άλλη αφετηρία αλλά με την ίδια στόχευση, η μεν ΚΕΔΕ δια του κ. Γ. Πατούλη επαναλαμβάνει την αντισυνταγματική θέση της για ένταξη των νηπιαγωγείων στους Δήμους, το δε ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την εφαρμογή της».

Επιχειρώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να εμφανίσει το ΚΚΕ ενάντια στην καθιέρωση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, αναφέρει πως «η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ δεν ψήφισαν το άρθρο 33, ψήφισαν "παρών", για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση». Σημειώνεται πως το ΚΚΕ είχε ψηφίσει «παρών» καθώς ήταν από τότε καθαρό αυτό που σήμερα επιβεβαιώνεται, δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα (χρηματοδότηση, υποδομές, μόνιμους διορισμούς κ.λπ.) για ουσιαστική εφαρμογή του αναγκαίου μέτρου.

Το υπουργείο απαριθμεί τα σύνολα των δήμων όπου εφαρμόζεται η δίχρονη Προσχολική Αγωγή και των μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, κάνοντας λόγο για 155.000 μαθητές το 2019 - 2020, με 16.000 νέες εγγραφές προνηπίων από την ένταξη των 114 δήμων τη νέα σχολική χρονιά. Σημειώνει πως διέθεσε το ποσό των «4 εκατομμυρίων 85 χιλιάδων ευρώ για την στήριξη σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό», ένα ποσό πολύ πίσω από τις ανάγκες που διευρύνονται, και ως «λύση» στο κτιριακό πρόβλημα παραθέτει την εγκατάσταση 95 αιθουσών διδασκαλίας λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής και τον πλήρη εξοπλισμό τους, «ξεχνώντας» να αναφέρει πως με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση θα μπορούν να τοποθετούνται και σε Γυμνάσια ή Λύκεια, σε βάρος και των νηπίων και των υπόλοιπων μαθητών, και «κάνει γαργάρα» το γεγονός ότι δεκάδες έως και εκατοντάδες νήπια και προνήπια σε κάθε δήμο βγαίνουν υπεράριθμα και στέλνονται να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία μακριά από το σπίτι τους.

Να λύσει έστω και τώρα τα σοβαρά προβλήματα

Σχολιάζοντας τη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής: «Αντί να αραδιάζει ψέματα και αριθμούς χωρίς αντίκρισμα και αντί να επιδίδεται σε ένα ακόμη αντιΚΚΕ παραλήρημα, το υπουργείο Παιδείας να λύσει έστω και τώρα τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για χωρίς προϋποθέσεις και υποδομές εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στα νηπιαγωγεία.

Το μόνο που πετυχαίνει το υπουργείο είναι να εκτίθεται ακόμη περισσότερο στις χιλιάδες οικογένειες, που είτε δεν ξέρουν σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάει το Σεπτέμβρη το παιδί τους είτε θα αναγκαστούν να το τρέχουν από τη μία περιοχή στην άλλη, και οι οποίες γνωρίζουν τελικά την κατάσταση καλύτερα από ό,τι τα στελέχη του ίδιου του υπουργείου Παιδείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ