Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Eπιτυχίες»

«Ολα αυτά που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα της απόλυτης επιτυχίας της στρατηγικής μας», είπε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός σχετικά με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και την παραπέρα όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

Αλλά ποια είναι αυτή η στρατηγική τους που - κατά τον πρωθυπουργό - δικαιώνεται;

Είναι η στρατηγική της παραπέρα εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που αφήνει το λαό μας και τους λαούς της περιοχής έκθετους σε πολύ μεγάλους κινδύνους, όπως επιβεβαιώνουν και οι εξελίξεις.

Είναι η στρατηγική που εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακόμα πιο βαθιά στο κουβάρι των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών, όπως αυτά ξεδιπλώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή.

Που ανοίγει το δρόμο στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνόρων σε σχέδια «συνδιαχείρισης» των ενεργειακών και άλλων πόρων, σε διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και λοιπούς «συμβιβασμούς», που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε παραπέρα όξυνση των ανταγωνισμών και καθιστούν μόνιμη την απειλή για τους λαούς.

Είναι η στρατηγική που μετατρέπει την Ελλάδα σε «μεντεσέ» των σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή απέναντι στη Ρωσία. Που μετατρέπει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα σε στρατιωτικό, διπλωματικό και πολιτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα, σε «βραχίωνα» της ΝΑΤΟικής στρατηγικής για την «περικύκλωση» της Ρωσίας. Κατά συνέπεια, καθιστά τη χώρα και το λαό μαγνήτη μεγάλων κινδύνων.

Είναι επίσης η στρατηγική των συμμαχιών με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και άλλους χασάπηδες των λαών σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Ολα αυτά συνιστούν την «επιτυχημένη» κατά τον πρωθυπουργό στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική.

Βγάζει μάτι, όμως, ότι όλα αυτά δεν είναι παράγοντες «σταθερότητας», ασφάλειας για τους λαούς και «εγγύηση» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα εν χορώ, αλλά παράγοντες που οξύνουν τους ανταγωνισμούς. Είναι η πηγή των πολύ μεγάλων κινδύνων για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Αυτή η στρατηγική, που έφερε το λαό μας μέχρι εδώ, στα πρόθυρα επικίνδυνων εξελίξεων και διευθετήσεων, θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα. Αυτό δείχνουν άλλωστε οι διαβεβαιώσεις της ΝΔ, ότι είναι έτοιμη να παραλάβει και εδώ τη σκυτάλη από εκεί που την αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι επικλήσεις όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στην «εθνική γραμμή» της παραπέρα εμπλοκής. Και όλα αυτά σε συνθήκες που στον Περσικό Κόλπο εντείνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ με Ιράν.

Την επόμενη μέρα λοιπόν των εκλογών, τίποτα άλλο δεν μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα του λαού, πέρα από ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ στέκεται σταθερά απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς, είναι μπροστά στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους γείτονες λαούς.

Γιατί μόνο δυναμώνοντας τον αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, μπορεί να δοθεί διέξοδος που θα διασφαλίσει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του λαού μας και των γειτονικών λαών.Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ