Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που μετράει!

Η Αφροδίτη Μπόμπολη
Η Αφροδίτη Μπόμπολη
«Ψηφίζουμε ΚΚΕ - Αυτό που μας ταιριάζει. Αυτό που μετράει»: Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους, στον σύντομο χαιρετισμό της, η Αφροδίτη Μπόμπολη, καλώντας τη νεολαία, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους να αναλογιστούν από σήμερα «τι θα βγάλει η κάλπη για εμάς, τι θα δείξει η ψήφος μας;». Οπως είπε:

«Μπορούμε

-- Να τιμωρήσουμε όσους μας κλέβουν τη ζωή;

-- Να αμφισβητήσουμε και να τρομάξουμε τα κόμματα που είναι απέναντί μας;

-- Να δυναμώσουμε τη δική μας φωνή;

-- Να ακουστούμε; Εμείς, τα όνειρά μας, οι ανησυχίες μας, τα δικαιώματά μας;

-- Να τσακίσουμε ακόμα περισσότερο τους ναζιστές χρυσαυγίτες;

-- Να ψηφίσουμε ασυμβίβαστα, ανυπότακτα, ελεύθερα;

-- Να βάλουμε και με την ψήφο μας εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική;

-- Να ψηφίσουμε για να δυναμώσει ο αγώνας μας για να ζήσουμε καλύτερα;

Μπορούμε. Για αυτό ψηφίζουμε ΚΚΕ».

Πρόσθεσε ότι οι νέοι έχουν πείρα από το «συμβιβασμό με το "λιγότερο χειρότερο"», από «τα κόμματα "μιας χρήσης", που εμφανίζονται στα "ξαφνικά", ίσα - ίσα για να συμπληρώσουν τις διάφορες συγκυβερνήσεις στο βάρβαρο έργο τους», αλλά και από την αποχή, όσους «στηρίζουν το δρόμο που μας έφερε έως εδώ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), τους φασίστες, τους ρατσιστές και τους ακροδεξιούς που μιλάνε, τώρα, εξ ονόματός μας...».

Από την άλλη, πρόσθεσε ότι «έχουμε πείρα και από τους αγώνες μας, της νεολαίας και του λαού μας. Τις διεκδικήσεις μας και τις κατακτήσεις μας. Και εδώ στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα».

Στάθηκε στους μαθητικούς αγώνες που καθυστέρησαν το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, στους φοιτητικούς αγώνες, που στα Γιάννενα κ.α. έφεραν ανακούφιση σε φοιτητές και πρόσθεσε: «Οι φοιτητές στα Γιάννενα μετά από 31 ολόκληρα χρόνια άλλαξαν αυτό που φαντάζει αδύνατο, εμπιστεύτηκαν, ανέδειξαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΠΚΣ, της παράταξης που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε 1η δύναμη στο πανεπιστήμιό μας».

Και συνέχισε, με αναφορά στην «ντροπιαστική» αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το 7ήμερο εργασίας, λέγοντας ότι οι νέοι εργαζόμενοι «σηκώνουν κεφάλι μαζί με τα σωματεία τους, μαθαίνουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, έχουν κατακτήσεις». Ανέδειξε τη ζωντάνια που απέκτησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων όταν πέρασε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και θύμισε τους μεγάλους αγώνες, τις δεκάδες μέρες απεργίας στην «Ανακύκλωση», στα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», που «αποδεικνύουν μέρα μέρα πως για να έχεις ακόμα και την πιο μικρή κατάκτηση στα αυτονόητα δικαιώματά σου ως εργαζόμενος απαιτείται σύγκρουση, ρήξη, απαιτείται να είσαι μαζί με το ταξικό κίνημα, τους κομμουνιστές».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην πάλη για την απομόνωση των φασιστών, στη δράση που αναπτύχθηκε για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός, ναζιστικός, δολοφονικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής. «Τους δώσαμε το πρώτο χτύπημα στις ευρωεκλογές. Τώρα να τους δώσουμε ακόμα ένα, πιο δυνατό, πετώντας τους έξω από τη Βουλή, βλέποντας με κιάλια την πλάτη του ΚΚΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε καλώντας σε στήριξη του ΚΚΕ, «γιατί είναι κέρδος για τη νεολαία να είναι ισχυρό το ΚΚΕ που είναι μπροστά στα δύσκολα, δεν μας πρόδωσε ποτέ, που καμία σχέση δεν έχει με όλη τη σαπίλα και την μπόχα των άλλων κομμάτων, δεν εξαρτάται από κανέναν τους, για αυτό και τελικά είναι η ψήφος που φοβίζει το σύστημα!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ