Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας

Το «γράμμα» της εργοδοσίας πηγαίνουν προσηλωμένα οι εργατοπατέρες στην Ομοσπονδία του κλάδου: Οχι μόνο δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους την ώρα που εντείνεται η αντεργατική επίθεση, αλλά... κινούνται νομικά ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την παρέμβαση που έκαναν στις 21/2/2018 στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ)!

Οπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ, ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατέθεσε μήνυση με την οποία κατηγορεί τους συνδικαλιστές για... «εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Στην πραγματικότητα, όπως τονίζει το ΠΑΜΕ, ζητά την ποινική τους δίωξη «γιατί απαίτησαν να δουλεύουν οι σημερινοί εργαζόμενοι - και ιδιαίτερα οι νέοι - όπως οι παππούδες τους: Με 8ωρο και 5ήμερο!».

Η αγωνιστική παρέμβαση είχε γίνει την περίοδο που οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές ετοιμάζονταν να υπογράψουν, καθ' υπαγόρευση των ξενοδόχων και πίσω από την πλάτη των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την περιβόητη Συλλογική Σύμβαση με τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταργούν το πενθήμερο και να επιβάλλουν ασταμάτητη δουλειά, χωρίς ρεπό, τους μήνες της τουριστικής σεζόν.

«Κανείς εργαζόμενος του κλάδου δεν τους εξουσιοδότησε ποτέ να καταργήσουν δικαιώματα», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και προσθέτει ότι «όχι μονάχα έβαλαν την υπογραφή τους, αλλά μετά από όργιο νοθειών και παρατυπιών φρόντισαν να εξασφαλίσουν για λογαριασμό της εργοδοσίας ξανά την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία, για να πάρουν σειρά και άλλα δικαιώματα από τα οποία οι ξενοδόχοι επιθυμούν να απαλλαγούν εδώ και δεκαετίες».

Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί τα σωματεία του κλάδου «να καταδικάσουν τη βιομηχανία διώξεων ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, στελέχη των κομμάτων που έβαλαν πλάτη να περάσουν τα μνημόνια και το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ