Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Παλεύουν ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων

Την απόλυση των 26 εργαζόμενων συμβασιούχων στο δήμο Καλαμάτας, οι οποίοι εργάζονταν από το 2015, ύστερα από δικαστική απόφαση που επεδίωξε και απέσπασε η δημοτική αρχή, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης Μεσσηνίας.

Το Σωματείο ως άμεση αντίδραση καλεί σήμερα «όλους τους εργαζόμενους έξω από τα κεντρικά γραφεία, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους και να ενημερώσουν τους δημότες για το τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ και για τον άμεσο κίνδυνο ιδιωτικοποίησης του νερού, που δρομολογούν τόσο οι απερχόμενες όσο και οι νέες κυβερνήσεις που θα προκύψουν μετά τις εκλογές, με τη σύμφωνη γνώμη και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών».

Οπως μάλιστα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι απολυμένοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ «απαίτησε από την δικαστή να απολυθούμε και να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των εργολάβων ακόμα και σε υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης».

Σημειώνουν επίσης ότι «όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής ήταν απέναντι από τις διεκδικήσεις μας (...) Ηδη η δημοτική αρχή, η απερχόμενη και νέα, έχει σχέδιο ιδιωτικοποίησης, αμέσως μετά από τις απολύσεις που διακαώς επιθυμούσαν, με εργολάβους. Διά στόματος προϊστάμενων, καλούν τους ίδιους εργαζόμενους που θέλουν να απολύσουν, να φτιάξουν εταιρεία και να δώσουν προσφορά για να πάρουν τη δουλειά».

Τέλος, σημειώνουν ότι ο αγώνας τους είναι και «για τη στοιχειώδη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ, στην οποία διαμορφώνεται εκρηκτική κατάσταση», αφού «με πολύ λιγότερο προσωπικό θα πρέπει να καλυφθεί ένας τεράστιος όγκος εργασιών».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org