Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Στάση εργασίας σήμερα για τα απανωτά «ατυχήματα»

Με στάση εργασίας σήμερα (10 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση μπροστά στο Ναυπηγείο Φρατζή στο Πέραμα, οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να γυρίζουν στις οικογένειές τους σώοι και αβλαβείς.

Τη σημερινή κινητοποίηση αποφάσισαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, καθώς τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινά τα εργατικά «ατυχήματα» στη Ζώνη, τα οποία, όπως σημειώνεται σε καταγγελία των σωματείων, «αναδεικνύουν ότι πλέον τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα και αυτό, σε συνδυασμό με την πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών, οδηγεί καθημερινά συναδέλφους στα νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους».

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση επιλέχθηκε να γίνει στο συγκεκριμένο ναυπηγείο, διότι, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, έγινε προσπάθεια από την εργοδοσία να αποκρυφτεί ότι εκεί υπέστη σοβαρά εγκαύματα μεταλλεργάτης και μάλιστα συνταξιούχος, κατά τη διάρκεια επισκευής ρυμουλκού, την περασμένη βδομάδα.

Τα σωματεία επισημαίνουν ότι η ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Ζώνη ανήκει στην εργοδοσία, που αρνείται, μπροστά στο κυνήγι του κέρδους, ακόμα και την τήρηση στοιχειωδών μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων. Ενώ τονίζουν ότι την επιθετικότητα της εργοδοσίας τροφοδοτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία για να εξυπηρετήσει εφοπλιστές και εργολάβους έφτασε στο σημείο να αρνείται να κηρύξει υποχρεωτική τη ΣΣΕ στη Ζώνη, όπου το μεγαλύτερο μέρος της (εκτός από το ημερομίσθιο και το ωράριο) αφορά ακριβώς τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που πρέπει να λαμβάνονται στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ