Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Με απεργία και συγκέντρωση αλληλεγγύης συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Αλεξάνδρεια
Από τη χτεσινή κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Αλεξάνδρεια
Τη συμπαράστασή τους στους απεργούς του εργοστασίου της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας διαδήλωσαν χτες βράδυ εργαζόμενοι της περιοχής, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μετά και τη χτεσινή απεργία, οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τις επόμενες αγωνιστικές τους κινήσεις απέναντι στο σχεδιαζόμενο «λουκέτο» στο εργοστάσιο, μέσα από Γενική Συνέλευση μαζί με την Ομοσπονδία και τα κλαδικά σωματεία.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μίλησαν ο Γιάννης Διάκογλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Πέλλας - Ημαθίας, ο Γιάννης Αλευράς, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Αλεξάνδρειας, και ο Κώστας Κατσιμένης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού Κ. Μακεδονίας.

Ολοι οι ομιλητές ανέδειξαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι, συμπορευόμενοι με τα κλαδικά σωματεία και την Ομοσπονδία, καθώς και με τη συμπαράσταση των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από τις εξελίξεις στη «ΔΕΛΤΑ», να παλέψουν ενωμένοι ώστε να μην προστεθεί και αυτή η επιχείρηση στα κουφάρια άλλων επιχειρήσεων που έκλεισαν, όπως αυτά της ζάχαρης και των ζωοτροφών. Ακόμα, τους κάλεσαν να διεκδικήσουν την απορρόφηση των εργαζομένων του εργοστασίου στο Πλατύ σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου που υπάρχουν στην περιοχή, για όσο χρονικό διάστημα ισχυρίζεται η επιχείρηση ότι χρειάζεται να γίνει ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με κεντρικό σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ