Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τάζουν «μπόνους», μοιράζουν εντατικοποίηση...

«Θέλετε να κερδίσετε 150 ευρώ;». Το ερώτημα απευθύνει η εργοδοσία στους εργαζόμενους μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας. Για να προσθέσουν το παραπάνω ποσό στον πενιχρό τους μισθό, αρκεί να της συστήσουν «νέους συνεργάτες» που θα δουλέψουν στο ξενοδοχείο «τουλάχιστον τρεις μήνες επιτυχώς».

Η ανακοίνωση βρέθηκε στα χέρια των απεργών και σχολιάστηκε κατά τη χτεσινή κινητοποίηση: Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των επενδύσεων στην Αττική, προσφέρει ...μπόνους σε όποιον εργαζόμενο καταφέρει να πείσει έναν συνάδελφό του να αντέξει τρεις μήνες εξοντωτικής δουλειάς, καθώς οι συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης έχουν ήδη οδηγήσει σε δεκάδες παραιτήσεις από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που δούλευαν για χρόνια στο ξενοδοχείο πετάχτηκαν στην ανεργία, όταν αυτό έκλεισε για να γίνουν εργασίες ανακαίνισης. Ο ίδιος δρόμος της ανεργίας περιμένει εξάλλου και τους σημερινούς εργαζόμενους, που δουλεύουν στον νέο πια «επενδυτή», μετά το πέρας των τριών μηνών και το τέλος της σεζόν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ