Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «MELLON»
Νέα απεργία σήμερα για τη Συλλογική Σύμβαση

Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Βελιγράδι
Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Βελιγράδι
Σε νέα απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Mellon Contact Services», συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό τους σωματείο, διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους, με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα στις 8 π.μ., στην οποία θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία απεργών από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα μεταβούν συγκροτημένα και θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου στις 12 μ. έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση. Θα ακολουθήσει νέα Γενική Συνέλευση.

Το Σωματείο χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών (μια στάση εργασίας και έξι συνεχόμενες μέρες απεργία), τονίζοντας ότι «παραμερίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα, πίστεψαν στη δύναμή τους, πάλεψαν για τα δικαιώματά τους, έκαναν δική τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα, από τον πιο παλιό μέχρι τον πιο νέο συνάδελφο. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Συνάδελφοι που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη, συνάδελφοι που ακύρωσαν άδειες, μητέρες που προτίμησαν να μη μείνουν στο σπίτι και ήρθαν με τα παιδιά τους, άλλες με τους συζύγους τους, συνδικάτα από άλλους κλάδους, ακόμα και από το εξωτερικό που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας. Ολοι ήταν εδώ, από νωρίς το πρωί κάθε μέρα, με ενεργή συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις, όλοι βρέθηκαν επίσης κάτω από το υπουργείο, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης των σωματείων, αποδεικνύοντας ότι το επιχείρημα ορισμένων ότι "όλοι αυτοί δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και γιατί απεργούν", ήταν ένα επιχείρημα πανικού που κατέρρευσε ακαριαία».

Για τη σημερινή απεργία το Σωματείο τονίζει ότι «μπορούμε να είμαστε ακόμα περισσότεροι, να μη δουλέψει κανείς. Ακόμα και αυτοί οι λίγοι συνάδελφοι που τις προηγούμενες μέρες δεν έκαναν αυτό το βήμα, τους καλούμε να έρθουν μαζί μας».

Διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων

Την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «Mellon» εκφράζουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων χωρών.

Η συνδικαλιστική οργάνωση «SLOGA» από τη Σερβία πραγματοποίησε σχετική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «Mellon» στο Βελιγράδι.

Ακόμα, ανακοινώσεις αλληλεγγύης έχουν εκδώσει η συνδικαλιστική οργάνωση Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB) Ιταλίας, η Παγκύπρια Συντεχνία Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ) και συνδικάτα από τη Γαλλία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιτυχία του αγώνα τους κατάκτηση όλων των εργαζομένων!(25/9/2021)
Αντιδρούν στην εκ περιτροπής εργασία και τις απολύσεις(2/7/2021)
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην εκδικητική απόλυση(9/11/2019)
Συνεχίζουν ενωμένοι τον δίκαιο απεργιακό αγώνα τους(25/7/2019)
Απεργούν σήμερα για επιχειρησιακή ΣΣΕ(7/6/2019)
Δολοφονία απεργού εργάτη σε περιφρούρηση(16/9/2016)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org