Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες

Για ένα δυνατό κλαδικό σωματείο, οργανωτή της πάλης για τις ανάγκες των εργαζομένων

Η μάχη των αρχαιρεσιών συνεχίζεται, στα γραφεία του Συλλόγου, στα παραρτήματα και σε χώρους δουλειάς
Η μάχη των αρχαιρεσιών συνεχίζεται, στα γραφεία του Συλλόγου, στα παραρτήματα και σε χώρους δουλειάς
Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στη μάχη για την ενίσχυσή του, ο Σύλλογος απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

Με ανακοίνωσή του απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο που από τη δουλειά του θησαυρίζουν οι μεγαλέμποροι, εργάζεται με 4ωρα και «ευέλικτα» ωράρια, μοχθεί καθημερινά στο ταμείο, στα ψυγεία, στις αποθήκες και τα ράφια, ζει με την αγωνία της ανανέωσης της σύμβασης και προσπαθεί να βγάλει τον μήνα.

«Αλήθεια, πώς θα ακουστεί η δική μας φωνή, αν όχι οργανωμένα, μέσα από το σωματείο μας; Πώς θα διεκδικήσουμε τον μισθό, το ωράριο και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας;», είναι το ερώτημα που θέτει.

«Το μέλλον δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν μπορεί να είναι η μόνιμη ανασφάλεια, η εργοδοτική τρομοκρατία, η φτώχεια, η ανεργία, η ζητιανιά για ψίχουλα. Απάντηση μπορεί να είναι μόνο ένα σωματείο μαζικό, δυνατό. Σωματείο - οργανωτής της πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας», υπογραμμίζει.

Να δοθεί αποφασιστική απάντηση στα στηρίγματα της εργοδοσίας

Δίπλα στα παραπάνω, ο Σύλλογος επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί απάντηση στα στηρίγματα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, τη δράση των οποίων οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι.

«Εχεις πείρα και μνήμη πως σε αρκετά σωματεία προσπάθησαν να εκβιάσουν τη συμμετοχή σου με πιέσεις και τρομοκρατία μέσω των διευθυντών - προϊσταμένων. Αυτών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη ΓΣΕΕ, καθορίζοντας τους συσχετισμούς υπέρ της εργοδοσίας», σημειώνει ο Σύλλογος και συνεχίζει:

«Μονόδρομος για να σπάσει το εργοδοτικό απόστημα είναι η ισχυροποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σωματείου που η εργοδοσία δεν μπορεί να βάλει στο χέρι, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τη σήψη και τη δυσοσμία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που οι εργαζόμενοι γνωρίζουν γιατί συμμετέχουν, ποιους και τι ψηφίζουν και όχι γιατί πιέστηκαν ή τους ήρθε εργοδοτική εντολή στα καταστήματα ότι "πρέπει να πάνε"».

Το πρόγραμμα των εκλογών

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως) τις εξής μέρες και ώρες: Πέμπτη 20/6, Παρασκευή 21/6 και Σάββατο 22/6 (1 μ.μ. - 9 μ.μ.). Κυριακή 23/6 (9 π.μ. - 9 μ.μ.).

Κάλπες θα στηθούν επίσης στα παραρτήματα του Συλλόγου και σε χώρους δουλειάς: Στην Καλλιθέα (Αραπάκη 69, στοά Καραντινού, 1ος όροφος) την Πέμπτη 20/6 (11 π.μ. - 7 μ.μ.). Στο «Praktiker» στο Ελληνικό (Βοσπόρου 24) την Παρασκευή 21/6 (11 π.μ. - 7 μ.μ.). Στο Μενίδι (Δεκελείας 42) την Κυριακή 23/6 (10 π.μ. - 6 μ.μ.). Στο Ιλιον (Χρυσηίδος και Μενελάου) την Κυριακή 23/6 (10 π.μ. - 6 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ