Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
Να καταδικαστεί ενιαία σε όλες τις κάλπες η αντιλαϊκή πολιτική

«Στις 26 Μάη μπορούμε να καταδικάσουμε με την ψήφο μας μια πολιτική η οποία εκπορεύεται από την ΕΕ, εξειδικεύεται από την κάθε κυβέρνηση, υλοποιείται από Περιφέρειες και δήμους. Και να την καταδικάσουμε ενιαία», τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης.

Από το βήμα της συγκέντρωσης απάντησε στις πρόσφατες αναφορές Μητσοτάκη - Τσίπρα στη νεολαία του Περιστερίου, επισημαίνοντας: «Δεν ξέρουμε αν στους κύκλους των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών, που συναγελάζεται και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, είναι ντροπή να είσαι ψυκτικός και επισκευαστής ανελκυστήρων. Εμάς είναι τιμή μας και καμάρι μας, γιατί με τη δουλειά και τον ιδρώτα μας παράγουμε τον πλούτο όλης της χώρας!».

Κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να μην πιστέψουν στο παραμύθι πως «τάχα στην Τοπική Διοίκηση δεν συγκρούονται πολιτικές», καθώς αυτό έχει στόχο να εγκλωβίσει τη στάση και την ψήφο τους. «Ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι και αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν. Ολοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα, μα πάνω απ' όλα σε πολιτικές. Ολοι τους είναι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με τον "Κλεισθένη", στηρίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται, την ανταποδοτικότητα που φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες, είναι με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων», ξεκαθάρισε. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε, με την ίδια συνέπεια και σταθερότητα που αγωνίστηκαν για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες θα συνεχίσουν να παλεύουν σε όλα τα μέτωπα και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οσον αφορά τη σημερινή δημοτική αρχή, τη διοίκηση Παχατουρίδη, ο Γ. Σιδέρης συνόψισε τις «επιτυχίες» που κατέγραψε τα τελευταία 16 χρόνια: Το 55% των εσόδων του δήμου προέρχεται από φόρους στο λαό. Πάνω από 260 παιδιά από αυτά που έκαναν αίτηση έμειναν εκτός παιδικών σταθμών. Εκατομμύρια ευρώ διοχετεύτηκαν σε εργολάβους και ιδιώτες. Κανένα έργο δεν συνοδεύτηκε από αντιπλημμυρικό, αντισεισμικό, αντιπυρικό σχεδιασμό. Ο έλεγχος στατικότητας αγγίζει μόλις το 15% των σχολείων. Το προσωπικό του δήμου έχει μειωθεί δραματικά και πάνω από το 35% δουλεύει με 8μηνες συμβάσεις. Το νερό και το ρεύμα του γηπέδου του Ατρόμητου, που χρησιμοποιούνται μόνο από την ΠΑΕ, τα πληρώνει ο λαός της πόλης, ενώ τα αθλητικά σωματεία στριμώχνονται σε γήπεδα που δεν έχουν τα στοιχειώδη. Το Περιστέρι έχει μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο ακόμα και από το δήμο της Αθήνας. Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών, «Οδοιπορικό», υπολειτουργεί, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Στο έδαφος αυτό, υπογράμμισε, η σημερινή δημοτική αρχή είναι «πέρα για πέρα επιτυχημένη για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κύκλων που κλήθηκε να υπηρετήσει», ενώ βρήκε άξιους συμπαραστάτες στους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Ενώ, απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε όλους όσοι το βράδυ των εκλογών θέλουν να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση, σημείωσε πως «αυτό θα γίνει με ισχυρό ΚΚΕ παντού, ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμο και Περιφέρεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ