Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ
Το σύγχρονο και προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας

Σε συγκέντρωση στη Βέροια μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον πολυχώρο «Ελιά», στη Βέροια, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιώργος Μελιόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Θεανώ Καπέτη κάλεσε το λαό να δώσει ισχυρό μήνυμα, ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που την αντιλαϊκή πολιτική της τη βαφτίζει προοδευτική, ενάντια στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, που πλειοδοτώντας σε αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθούν να ξαναπάρουν το χρίσμα που κατέχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το «προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς» η Θεανώ Καπέτη τόνισε: «Πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλοποίηση των μνημονίων. Δεν είναι το τσάκισμα των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Σήμερα, το σύγχρονο και προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Είναι η πάλη για το ξήλωμα των μνημονιακών αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων. Για την ανάκτηση των απωλειών μας. Είναι η εναντίωση στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Είναι η πάλη που έχει ως προοπτική μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.


Ενα πιο δυνατό ΚΚΕ είναι που θα δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών. Στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που φουντώνει στο έδαφος του συστήματος και της ΕΕ. Γιατί αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις είναι πέρα για πέρα υποκριτικό: Να επικαλείσαι τους παράγοντες και τα συμφέροντα που ενισχύουν το φασισμό ως παράγοντες για την αναχαίτισή του».

Ο Γιώργος Μελιόπουλος ανέδειξε ότι η τωρινή δημοτική αρχή Βέροιας με δήμαρχο τον κύριο Βοργιαζίδη και με την πλήρη σχεδόν συμφωνία των άλλων δημοτικών παρατάξεων - πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - συμφωνούν, εξειδικεύουν και υλοποιούν στο δήμο Βέροιας την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου, είτε στην κυβέρνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε βρίσκεται - όπως παλιότερα - το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ.

Ανέφερε συγκεκριμένες πλευρές αυτής της πολιτικής, όπως το άγριο χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών από τη δημοτική αρχή, τις ελλείψεις σε προσωπικό στις υπηρεσίες του δήμου, την προώθηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και υποδομών του δήμου, την ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, το κλείσιμο παιδικών σταθμών και σχολείων, την εγκατάλειψη δασικών και αγροτικών δρόμων και ολόκληρων γειτονιών και συνοικιών έξω από τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ