Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ποινή φυλάκισης σε μέλος του ΚΚΕ

Είχε συλληφθεί και είχε χτυπηθεί από τα ΜΑΤ κατά την επέμβασή τους στις Σκουριές το 2013

Σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον 79χρονο Θόδωρο Καραβασιλικό, μέλος του ΚΚΕ, που δικάστηκε χτες με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων που έγιναν τον Ιούλη του 2013, ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στις Σκουριές της Χαλκιδικής στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός - Eldorado» για την εξόρυξη χρυσού.

Ο Θόδωρος Καραβασιλικός ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη αναίτια, στις 10 Ιούλη του 2013, στη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων που, αντιδρώντας στην πολιτική βίας και καταστολής της κυβέρνησης, επιχείρησαν να στήσουν μπλόκο μετά τη Μεγάλη Παναγιά, στο δρόμο προς το Χονδρό Δένδρο. Είχε δεχτεί άνανδρα και λυσσαλέα χτυπήματα από τα ΜΑΤ και μετά από παρέμβασή της Κομματικής Οργάνωσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου επιβεβαιώθηκε ο ξυλοδαρμός του και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του, καθώς ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, με εμφανή τραύματα στα μάτια και αλλού.

Πρωτόδικα το Δικαστήριο Πολυγύρου τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καλύπτοντας την αστυνομική βία.

Το ίδιο έπραξε χτες και το Εφετείο. Εδωσε κάλυψη στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, προσπαθώντας παράλληλα να ελιχθεί και να ισοφαρίσει τις επιπτώσεις από την σε βάρος του επίθεση μειώνοντας την ποινή στα κατώτατα όρια.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org