Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Προσοχή για όσους είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό παντού!», το Κόμμα καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν, στο σάιτ του υπουργείου Εσωτερικών (https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/). Πλέον το σάιτ αυτό είναι πλήρως ενημερωμένο και περιλαμβάνει πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει ο κάθε ψηφοφόρος, με τις ακριβείς διευθύνσεις τους, βοηθητικούς χάρτες κ.λπ.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ για όσους είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών

Σημειώνεται ότι όσοι από τους ετεροδημότες έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του δήμου διαμονής τους, ΨΗΦΙΖΟΥΝ στο δήμο που μένουν ΜΟΝΟ για τις ευρωεκλογές. Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουν στο δήμο από όπου κατάγονται, δηλαδή εκεί που είναι γραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους. Αυτό ισχύει για όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 28/2/2019, αλλά και για όσους είχαν γραφτεί ως ετεροδημότες στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τα προηγούμενα χρόνια (είτε ψήφισαν είτε όχι σε προηγούμενες εκλογές) και δεν έχουν ανακαλέσει την αίτησή τους.

Για παράδειγμα: Κάποιος είναι γραμμένος στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου Βόλου (όπου έχει γεννηθεί ή από όπου κατάγεται κ.λπ.) και διαμένει στην Αθήνα, όπου έχει γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του δήμου Αθήνας. Αυτός ο ψηφοφόρος στις εκλογές της 26ης Μάη υποχρεώνεται να ψηφίσει:

Στην Αθήνα, μόνο για τις ευρωεκλογές και ΟΧΙ για τις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. Στον Βόλο μόνο για τις περιφερειακές και δημοτικές και ΟΧΙ για τις ευρωεκλογές.

Για να πέσει, λοιπόν, στα σίγουρα η ψήφος στο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, θα πρέπει ο ετεροδημότης του συγκεκριμένου παραδείγματος τη μέρα των εκλογών να βρεθεί σε εκλογικό τμήμα τόσο της Αθήνας όσο και του Βόλου. Στην Αθήνα θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές και στον Βόλο για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241), στα τηλέφωνα 210.5282.527, 210.5282.535 (ώρες επικοινωνίας: Καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.).

Σύσκεψη Ηπειρωτών στην Αθήνα

Σήμερα, Πέμπτη 16 Μάη, στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη Ηπειρωτών στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Πανηπειρωτική, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα), θα μιλήσουν ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η Βίκυ Αράπη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

  • Με λεωφορεία και άλλα μεταφορικά μέσα μετακινούνται προς τον τόπο που ψηφίζουν ετεροδημότες από μια σειρά περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων προς: Αθήνα - Λάρισα - Κατερίνη - Θεσσαλονίκη. Αθήνα - Λαμία - Καρδίτσα - Τρίκαλα. Αθήνα - Ρίο - Αγρίνιο - Αρτα - Γιάννενα. Αθήνα - Ρίο - Βόνιτσα - Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ