Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» πρόωρα από τη ζωή η συντρόφισσα Καίτη Φειδάκη

Την αποχαιρετούμε με πολιτική κηδεία, τη Δευτέρα 20 Μάη στις 3 μ.μ., στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας και Ατταλείας 2)

Δεν προλάβαμε να της πούμε καλά καλά το «γεια». Μείναμε στις προηγούμενες αγκαλιές, στα «καλή δύναμη», σε κείνα τα βλέμματα - κατάματα το ένα στο άλλο. Στις λίγες λέξεις - «αντέχεις;», «το παλεύουμε!». Η Καίτη Φειδάκη, η συντρόφισσά μας στον «Ριζοσπάστη» και στη «Σύγχρονη Εποχή», η «δική μας» Καίτη, χάθηκε αναπάντεχα.

Τα χρόνια που βρέθηκε μαζί μας στον «Ριζοσπάστη» δεν ήταν εύκολα χρόνια. Ηταν η περίοδος που το Κόμμα μας έδωσε μάχη για την ύπαρξη και συνέχειά του. Η Καίτη, εργατόπαιδο από τα γεννοφάσκια της, στάθηκε αταλάντευτα, ακλόνητα με το Κόμμα. Και η συμβολή της υπήρξε καθοριστική εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Πάντα με λίγες λέξεις, πάντα με λόγια «τσεκουράτα».

Η Καίτη ήξερε να συνδέει την αποφασιστικότητά της με την πίστη στις δυνατότητες του Κόμματος και του αγώνα. «Ναι, θα τα βγάλουμε πέρα». «Ναι, το παλεύουμε». «Ναι, είναι δύσκολα, όμως κοίτα, κάνουμε βήματα». Και πάνω απ' όλα το Κόμμα, που υπηρέτησε με ζήλο και ανησυχία από οποιαδήποτε χρέωση. Μέχρι και τις τελευταίες δύσκολες μέρες, δεν έλειψε η αγωνία, το ενδιαφέρον για όσα της είχε χρεώσει το Κόμμα, για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», για τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Αυτόν τον αναπάντεχο χαμό δεν τον είχαμε βάλει στο λογαριασμό. Με δυσκολία θα τον αποδεχτούμε και με πείσμα θα συνεχίσουμε, κρατώντας ζωντανή στη μνήμη και στους αγώνες την εικόνα ενός ακέραιου ανθρώπου, μιας συντρόφισσας ταγμένης με όλο της το «είναι» και έως το τέλος της ζωής της στην υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Ανακοίνωση της «Σύγχρονης Εποχής»

Σε ανακοίνωσή της η «Σύγχρονη Εποχή» σημειώνει: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του στελέχους της διεύθυνσης της "Σύγχρονης Εποχής" και του "Ριζοσπάστη", σ. Καίτης Φειδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η σ. Καίτη υπηρέτησε εδώ και πολλά χρόνια από υπεύθυνη θέση την εκδοτική δραστηριότητα του ΚΚΕ, ένα σημαντικό μετερίζι της ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης του Κόμματος, με ακούραστη κομμουνιστική εργατικότητα, παράδειγμα για όλους τους συντρόφους που είναι χρεωμένοι σε αυτό το καθήκον.

Συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εκδόσεων της "Σύγχρονης Εποχής", καθώς και στην προσπάθεια για ανέβασμα της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη", του "Οδηγητή" και της "Κομμουνιστικής Επιθεώρησης".

Θα μας λείψει στον αγώνα, στην προσπάθεια που δίνουμε όλοι οι σύντροφοι στη "Σύγχρονη Εποχή" και στον "Ριζοσπάστη" για να ανεβάσουμε στο επίπεδο των αναγκών την εκδοτική παρέμβαση του Κόμματος, τη διάδοση του "Ριζοσπάστη", του "Οδηγητή", της "Κομμουνιστικής Επιθεώρησης".

Θα κρατήσουμε ως παρακαταθήκη τη συμβολή της, την προσφορά της, όλα όσα μας έμαθε με την αταλάντευτη στάση της.

Οι εργαζόμενοι της "Σύγχρονης Εποχής" και του "Ριζοσπάστη" εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον σύντροφό της, Αποστόλη Κοσμόπουλο, στις δύο κόρες της και σε όλους τους οικείους της».

  • Επιθυμία της οικογένειας της σ. Καίτης Φειδάκη είναι αντί για στεφάνια, να δοθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.
  • Η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Αποστόλη Κοσμόπουλο για την απώλεια της συντρόφισσάς του, Καίτης Φειδάκη.
  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που «έφυγε» νωρίς, ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας που υπηρέτησε το Κόμμα μας, τον «Ριζοσπάστη» και τη «Σύγχρονη Εποχή» έως το τέλος, με αισιοδοξία και αυταπάρνηση από διάφορες στελεχικές θέσεις, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ. Αγαπημένη μας Καίτη, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, θα είσαι πάντα μαζί μας.

Μαρία Λαμπρινού - Στέφανος Λουκάς

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ(29/5/2019)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(23/5/2019)
Προσφορές στη μνήμη της(21/5/2019)
Παράδειγμα ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας(21/5/2019)
Κηδεύτηκε χτες ο Τάσος Αυγερινός(16/1/2010)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(6/10/2004)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org