Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ
Κάλεσμα στους αυριανούς ναυτεργάτες να στηρίξουν το ΚΚΕ

Σε σπουδαστές της ΑΕΝ μίλησε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου περιόδευσε χτες ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στο πλευρό του βρέθηκε και ο Θανάσης Ευαγγελάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συζητώντας με τους σπουδαστές, ο Δ. Βιτάλης ανέδειξε τις θέσεις του Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάλεσε τους αυριανούς πλοιάρχους και μηχανικούς σε συμπόρευση με το ΚΚΕ τόσο στις επικείμενες εκλογές όσο και την επόμενη μέρα στους αγώνες. Ανέδειξε πως «σε αντίθεση με όσα έλεγαν στο λαό, η ΕΕ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματά μας, και αυτό ισχύει για όλους τους λαούς, και σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Δανία, που θεωρούνται ατμομηχανές της οικονομίας, ή ανεπτυγμένες από την άποψη των υποδομών κ.λπ. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολιτική που ωφελεί τα μονοπώλια. Δική τους ένωση είναι η ΕΕ και όχι των λαών», τόνισε.

Αρκετοί σπουδαστές στάθηκαν στις συνθήκες δουλειάς που αντιμετωπίζουν στα πλοία, που καμία σχέση δεν έχουν με όσα τους λένε μέσα στη σχολή στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών κ.ά. Εκτός των άλλων, απασχόλησε η κατάσταση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, με τη συνεχή υποβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Αναδείχθηκε και μέσα από την περιοδεία πως η υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΝ οδηγεί στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης της Ναυτικής Εκπαίδευσης. Τονίστηκε ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ έχουν βρεθεί όλο τον προηγούμενο καιρό στην πρώτη γραμμή, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των σπουδαστών.

Τέλος, ο Δ. Βιτάλης ανέδειξε ότι «το επάγγελμα που αγαπάτε και διαλέξατε είναι σκληρό και απαιτητικό, οι απαιτήσεις των εφοπλιστών δεν σταματούν, δηλώνουν ευθαρσώς ότι οι μισθοί των πλοιάρχων, των μηχανικών και των ναυτεργατών πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Γι' αυτό είναι σημαντικό και με την ψήφο σας να αναγνωρίσετε το γεγονός ότι το ΚΚΕ είπε αλήθειες, να αναγνωρίσετε την αγωνιστικότητά του και να σταθείτε δίπλα του. Μήνυμα θα σταλεί από τις εκλογές είτε συμμετέχετε είτε όχι, ό,τι κι αν ψηφίσετε. Το θέμα είναι με κόκκινη ψήφο να κάνουμε τη διαφορά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ