Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σήμερα μπορούμε πιο εύκολα να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Το γεγονός ότι το «τουριστικό θαύμα», τα ρεκόρ που καταρρίπτονται χρόνο με το χρόνο, βασίζονται στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, ανέδειξε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη στη Ρόδο, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

«Η βελτίωση της ζωής μας, που υπόσχονται μέσα από την ανάκαμψη και την αύξηση των κερδών των ομίλων, είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Ο κλάδος του τουρισμού, που κυριαρχεί στη Ρόδο, αποτελεί το πιο εμβληματικό παράδειγμα για να διαλυθούν οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιη καπιταλιστική ανάπτυξη για όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μ. Παπαδόπουλος. Και συνέχισε:

«Απ' τη μια, βλέπουμε τη δυναμική του κλάδου, βλέπουμε πως αυξάνει η επισκεψιμότητα των τουριστών και τα κέρδη των ομίλων κάθε χρόνο στο νησί και πανελλαδικά. Απ' την άλλη, βλέπουμε ότι αυτά τα κέρδη αυξάνουν με το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Η τοπική κλαδική ΣΣΕ πολλές φορές δεν εφαρμόζεται. Τα Επείγοντα του νοσοκομείου κατακλύζονται από περιπτώσεις τραυματισμού και εξάντλησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων απ' τα εξοντωτικά καθημερινά ωράρια και την εντατικοποίηση. Το ίδιο το νοσοκομείο έχει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για πολλές ελληνικές οικογένειες οι διακοπές στη Ρόδο είναι απλησίαστες για το εισόδημά τους. Εκατομμύρια δίνονται απ' τα ταμεία της EE για τον κλάδο του Τουρισμού, ενώ απ' την άλλη η κατάσταση σχετικά με την αντιπυρική και την αντισεισμική προστασία βρίσκεται σε άθλιο επίπεδο. Ούτε καν τα σχολεία έχουν ελεγχθεί για τη στατική τους επάρκεια.


Η άναρχη ανάπτυξη των τουριστικών μονάδων δεν συνοδεύτηκε από σχεδιασμό και κρατική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών. Τα προβλήματα στην ύδρευση, στην αποχέτευση και με τις συχνές διακοπές ρεύματος είναι χαρακτηριστικά».

Σε άλλο σημείο και σχολιάζοντας την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, που στόχο έχει να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους, να ενσωματωθεί στη λογική του «μικρότερου κακού» η λαϊκή δυσαρέσκεια, ανέφερε: «Σήμερα μπορούμε πιο εύκολα να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Γιατί το 2019 δεν είναι το 2015. Το πάθημα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να γίνει μάθημα για όποιον πίστεψε ότι αρκεί να αλλάξουμε κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε φιλολαϊκή λύση στο έδαφος του καπιταλισμού. Εμείς, λοιπόν, απέναντι στον επικοινωνιακό βομβαρδισμό με κάλπικα διλήμματα καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν με βάση την πείρα τους και να αποφασίσουν με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες.

Για τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ζουν καθημερινά στην πραγματική Ελλάδα, που βλέπουν τα ραβασάκια της εφορίας, που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν τους φτάνει ο μισθός για να τα φέρουν βόλτα, μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και ότι η Ελλάδα αλλάζει πίστα, με την υπεραπόδοση της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org