Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΧΑΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Οι νέοι, οι μαθητές δεν θα τους τη χαρίσουμε!

«Καλούμε όλους τους μαθητές και από εδώ, σήμερα, να μην κάνουν το λάθος και στα 17, στα 18 τους χρόνια να χαραμίσουν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά να ψηφίσουν για πρώτη φορά ΚΚΕ!», σημείωσε στο χαιρετισμό της στη χτεσινή εκδήλωση η Χαρά Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Γ' Λυκείου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους νέους «να κάνουν κριτήριο τη ζωή τους, τα όνειρά τους, την πείρα τους και να μαυρίσουν και με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα που μαυρίζουν τις ζωές μας. Να μην τους συγχωρήσουν. Αντίθετα, με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να πάρουν αγωνιστική θέση μάχης για όλες τις μάχες που είναι μπροστά μας. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στον αγώνα των μαθητών, του λαού. Είναι ψήφος για να ενισχυθεί ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!».

Πρόσθεσε πως η πείρα των μαθητών και από τη φετινή χρονιά μπορεί να γίνει κριτήριο ψήφου, σημειώνοντας ότι απέναντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Παιδεία, που υλοποιεί κατά γράμμα και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Λύκειο και το εξεταστικό, και μάλιστα ύπουλα, τη Μεγάλη Δευτέρα, ώστε να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, «οι μαθητές βρήκαν συμπαραστάτες στον αγώνα τους μόνο το ΚΚΕ και την ΚΝΕ», τα μέλη της ΚΝΕ στα σχολεία, που «δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποκαλυφθούν τα ψέματα και τα παραμύθια της κυβέρνησης, για να οργανωθεί και να συντονιστεί πανελλαδικά η μαθητική αγωνιστική απάντηση, να μπει στο επίκεντρο της διεκδίκησης των μαθητών το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη». Απέναντί τους βρήκαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλα τα άλλα κόμματα, αφού «τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ συμφωνούν με την ουσία των αλλαγών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, ακριβώς γιατί είναι και αυτά κόμματα που υπερασπίζονται την πολιτική της ΕΕ».

Συνέχισε λέγοντας: «Οι μαθητές, όμως, ξέρουμε καλά από τα δικά μας συμβούλια, τα 5μελή και τα 15μελή. Είναι ανάγκη, για να δυναμώνει ο αγώνας και η φωνή των διεκδικήσεων των μαθητών, να εκλέγονται παντού αγωνιστές εκπρόσωποι, που θα διεκδικούν με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών, δεν θα παζαρεύουν, θα συγκρούονται, θα βάζουν εμπόδια, θα στέκονται αλληλέγγυοι σε όποιον έχει ανάγκη. Με βάση αυτή την πείρα, μπορούμε να διακρίνουμε ότι "δεν είναι όλοι το ίδιο" τελικά...

Ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση χρειάζεται οργανωμένη απάντηση και αγώνα, και απ' αυτόν τον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας δεν θα απέχουμε. Η αποχή από την κάλπη και τον αγώνα είναι αποχή από τη ζωή με δικαιώματα. Εχουμε μια ζωή, έχουμε όνειρα, έχουμε επιλογή στον αγώνα για να τα κάνουμε πράξη. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να συνεχίσουν ανενόχλητοι το αντιλαϊκό τους έργο.

Εχουμε την επιλογή να ενισχύσουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γιατί έτσι τελικά ενισχύεται και ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας κάθε μαθητή σήμερα για επιβίωση, για μάθηση, για μια όμορφη ζωή χωρίς προβλήματα και σκοτούρες.

Εχουμε συμφέρον να ψηφίσουμε αγωνιστές δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές και ευρωβουλευτές, όπως ψηφίζουμε αγωνιστές στα 5μελή και στα 15μελή μας, για να μπουν μπροστά για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας, να δρουν με βάση τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων.

Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή του σημερινού σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά φτώχεια, ανεργία, Παιδεία - εμπόρευμα, φασισμό.

Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο σήμερα...

Για να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα όλοι, χωρίς διακρίσεις με βάση την τσέπη μας.

Για να μη ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Για να έχουμε σταθερή δουλειά στο αντικείμενο που έχουμε επιλέξει να σπουδάσουμε ή στην τέχνη που έχουμε μάθει, να απολαμβάνουμε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.

Για να ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην περίθαλψη, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

Για να ζουν αδελφωμένοι και ειρηνικά οι λαοί, να είναι αφέντες στον τόπο τους, με την εξουσία στα χέρια τους.

Γι' αυτό η πρώτη ψήφος χρειάζεται να είναι αγωνιστική, χρειάζεται να είναι κόκκινη, να είναι ψήφος στο ΚΚΕ. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org