Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Θέλουμε δημοτική αρχή που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες

«Ηρθε η ώρα να προτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα, την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών», ανέφερε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, καλωσορίζοντας τους συγκεντρωμένους στην «προσφυγομάνα Καλλιθέα, την Καλλιθέα των ηρωικών αγώνων του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, των μετέπειτα λαϊκών αγώνων».

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα στους άλλους συνδυασμούς, υπογράμμισε ότι «τόσο ο νυν δήμαρχος της ΝΔ Κάρναβος, όσο και ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Ασκούνης, αλλά και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Ψαλιδόπουλος, για χρόνια αντιδήμαρχος με τον Ασκούνη, στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που μετατρέπουν το δήμο σε φορομπηχτικό, φοροεισπρακτικό μηχανισμό, σε ένα μηχανισμό που στηρίζει κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα και επιχειρήσεις».

«Ο λαός της Καλλιθέας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος του ΚΚΕ, κάνοντας αναφορά στη δράση των κομμουνιστών όταν είχαν τη διοίκηση του δήμου, με δήμαρχο τον Γιάννη Γάλλο. Θύμισε ότι τότε, μέσα από την αγωνιστική διεκδίκηση και την κινητοποίηση του λαού της πόλης, κερδήθηκαν ελεύθεροι χώροι, όπως του «Γλάρου», της «Ιζόλα» και της «Πειραϊκής», για να γίνουν σχολεία, χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές. «Τότε φτιάχτηκαν βασικές υποδομές, όπως αθλητικά γήπεδα, γυμναστήρια, δημοτικές υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού, πλατείες, τα αντιπλημμυρικά έργα στις Τζιτζιφιές και στον Ιλισό». Στον αντίποδα, όπως ανέδειξε, κινήθηκαν οι επόμενες δημοτικές αρχές, με ελεύθερους χώρους - φιλέτα να παραδίδονται στα ιδιωτικά συμφέροντα, επικράτησε η ανταποδοτικότητα.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» για το λαό όσα υπόσχονται οι διάφοροι «ανεξάρτητοι», για τη μετατροπή της πόλης σε «τουριστικό και εμπορικό κέντρο». Ολοι τους «πίνουν νερό στο όνομα της ανάπτυξης που φέρνουν η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και η λειτουργία του ΚΠΙΣΝ. Μιλάνε για τοπική ανάπτυξη, στήριξη της επιχειρηματικότητας, ευκαιρίες απασχόλησης, για να κρύψουν ότι προγραμματικός στόχος τους είναι η συμμετοχή και ποικιλόμορφη στήριξη μέσα από υπηρεσίες και κονδύλια του δήμου στο μεγάλο φαγοπότι ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων», ανέφερε και τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: «Η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων της Καλλιθέας υποφέρει για να τα βγάλει πέρα με τους μισθούς πείνας, την ανεργία, την αναδουλειά και τα λουκέτα, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Με τις υπηρεσίες του δήμου, όπως η καθαριότητα, τα τεχνικά συνεργεία, το πράσινο, να είναι υποστελεχωμένες, χωρίς μόνιμο προσωπικό. Με σχολεία και παιδικούς σταθμούς που στεγάζονται σε κτίρια μεγάλης ηλικίας, κακοσυντηρημένα, χωρίς καν αντισεισμικό έλεγχο. Με τους Καλλιθεάτες να διπλοπληρώνουν για υπηρεσίες, όπως στον πολιτισμό, στον αθλητισμό».

Ο Γ. Βακαλόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριό τους και τη στάση των άλλων συνδυασμών απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που κατεβάζει ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές στην Καλλιθέα. Υπογράμμισε ότι μπορεί όλοι στα λόγια να την καταδικάζουν, αλλά στην πράξη την ανέχονται, αφού έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στον β' γύρο των εκλογών. Θύμισε π.χ. ότι η δημοτική αρχή επανειλημμένα έχει στηρίξει τους φασίστες, ενώ πρόσφατα τους ευχαρίστησε «για την δήθεν φιλανθρωπική προσφορά τους», και τόνισε ότι οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ «εκτρέφουν στους κόλπους τους και στηρίζονται από διάφορους γνωστούς στην Καλλιθέα αντικομμουνιστές και ποντιοκάπηλους ακροδεξιούς εθνικιστές». Από την άλλη, είπε, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για χρόνια μοιραζόταν τη θέση του αντιδημάρχου με ένα από τα παραπάνω φασιστοειδή, υπό τη σκέπη του ΠΑΣΟΚ. «Οι επικεφαλής όλων αυτών των παρατάξεων, την 25η Μαρτίου, την ώρα που τα μέλη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", σωματεία και άλλοι φορείς της πόλης διαδηλώναμε ενάντια στην παρουσία των ναζί στην πλατεία Κύπρου, δεχόμενοι μάλιστα και την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, αυτοί εκκλησιάζονταν παρέα με τον φασίστα Μπουγά...», ανέφερε ο Γ. Βακαλόπουλος. Και πρόσθεσε ότι μόνο οι κομμουνιστές, το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα με τις οργανώσεις τους μπορούν με συνέπεια να σταθούν εμπόδιο στους φασίστες και την εγκληματική τους ιδεολογία και δράση. «Γι' αυτό από την πρώτη στιγμή η ναζιστική Χρυσή Αυγή και ο υποψήφιός της στοχοποίησαν τα στελέχη του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Θέτοντας το πραγματικό δίλημμα των δημοτικών εκλογών, είπε:

«Θέλουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο που θα είναι πειθήνιο όργανο των επιλογών της ΕΕ, το καλό παιδί της εκάστοτε κυβέρνησης και της Περιφέρειας, ή θέλουμε δημοτική αρχή που θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, δεν θα νίπτει τας χείρας της μπροστά στα λαϊκά προβλήματα, θα είναι σύμμαχος και αρωγός της λαϊκής πάλης;

Θέλουμε δημοτική αρχή που θα υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κέρδη των επιχειρηματιών, ή δημοτική αρχή που θα προτάσσει τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες;

Θέλουμε δημοτική αρχή που οραματίζεται την Καλλιθέα σαν ένα εμπορικό και τουριστικό Λας Βέγκας, που θα προτάσσει την ανάπτυξη και κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators και των μεγαλεμπόρων; Που θα στηρίζει την όποια κοινωνική πολιτική της στην ευχέρεια του κάθε ιδιώτη χορηγού και "ευεργέτη"; 'Η μια δημοτική αρχή που στο κέντρο της πολιτικής της θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, τα δικαιώματα στην εργασία, τη μόρφωση, τον πολιτισμό και αθλητισμό;».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και από τη θέση της διοίκησης του δήμου θα υπηρετήσει τη γραμμή της λαϊκής αντιπολίτευσης σε ΕΕ, κυβέρνηση και Περιφέρεια, για να έρθουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες, «για να δώσουμε λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, στηρίζοντας αλλά και στηριζόμενοι από την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, τα εργατικά σωματεία της πόλης, τις ενώσεις των επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, άλλους μαζικούς φορείς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ