Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Με ψήφο στο ΚΚΕ να δείξουμε τη δύναμή μας

Με τους συμβασιούχους του δήμου Νεάπολης - Συκεών
Με τους συμβασιούχους του δήμου Νεάπολης - Συκεών
Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ για να «εμποδιστεί η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από εκεί που σχεδιάζεται έως εκεί που υλοποιείται», απηύθυνε ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησε χτες σε χώρους εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αρχικά βρέθηκε στο πλευρό των 22 συμβασιούχων του δήμου Νεάπολης - Συκεών, οι οποίοι νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης του δήμου να τους απολύσει, παρά τη δικαίωσή τους από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, που διατάσσει τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Η χτεσινή μέρα ήταν η τελευταία μέρα εργασίας τους στην υπηρεσία καθαριότητας, καθώς από σήμερα μπαίνουν και πάλι στη στρατιά των ανέργων. Στο πλευρό τους βρέθηκε και κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης - Συκεών, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, νυν δημοτικό σύμβουλο, Μπάμπη Βέλλη.

Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Στολτίδης περιόδευσε στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την «αξιολόγηση», την κινητικότητα, το νέο ενιαίο μισθολόγιο και τις συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών φορέων που οδήγησαν σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το εργοστάσιο γεωργικών φαρμάκων «Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ», όπου ολοένα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης ανέδειξε τον ενιαίο χαρακτήρα των εκλογών σε δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή, αξιοποιώντας την πείρα των εργαζομένων από κάθε χώρο δουλειάς που επισκέφθηκε. Οπως είπε, οι απολύσεις που υλοποιούν οι δήμοι, η «αξιολόγηση» και η κινητικότητα, η «εργολαβοποίηση» υπηρεσιών και τομέων της παραγωγής εντάσσονται στο πλαίσιο των Οδηγιών της ΕΕ που στηρίζει και η κυβέρνηση, για ακόμη περισσότερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών.

«Βασικός σχεδιασμός της ΕΕ από την ίδρυσή της», είπε, «είναι η μείωση του μισθολογικού - ασφαλιστικού κόστους και η κατάργηση των όποιων κατακτήσεων έχει αποσπάσει η εργατική τάξη με τους αγώνες της, στόχευση που επέβαλαν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι (...) Ασχετα με το σε τι σχήμα θα συνεργαστούν, όλα τα αστικά κόμματα έχουν υποσχεθεί καθαρά πως θα συνεχίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα που στήνουν τα αστικά κόμματα. Τόνισε επίσης πως η τακτική επιλογής του «μικρότερου κακού» είναι εδώ και δεκαετίες δοκιμασμένη από τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, χωρίς επιτυχία.

Προέτρεψε με την ψήφο τους στις εκλογές να βάλουν φραγμό στην πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων, περιφερειαρχών και δημάρχων που τσακίζει το λαό για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Να σηκώσουν κεφάλι, να δείξουν τη δύναμή τους και με την ψήφο στο ΚΚΕ να αρχίσουν να χαράζουν το δρόμο για μια κοινωνία δίχως φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ