Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΡΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ
Κανέναν αγώνα κατά του φασισμού δεν μπορούν να δώσουν όσοι κρατάνε τη σημαία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Οι εξελίξεις απαιτούν η οργή και ο θυμός να μετατραπούν σε οργανωμένη πάλη», σημείωσε στο χαιρετισμό της στη χτεσινή εκδήλωση η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ΕΕ και η πολιτική της μόνο φτώχεια και ανασφάλεια έχει φέρει στους λαούς. Ηταν από την ίδρυσή της και είναι μια αντιλαϊκή - ιμπεριαλιστική διακρατική συμμαχία. Είναι εχθρός των λαών και δεν βελτιώνεται προς όφελός τους. Η πολιτική της διαμορφώνεται με γνώμονα το τι συμφέρει τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες σε βάρος των λαών».

Θυμίζοντας τις συνεχείς θυσίες των λαών σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, τις στρατιωτικές αποστολές και τις δεκάδες εστίες πολέμου που προκάλεσε η ΕΕ σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας και τα καραβάνια των προσφύγων, σημείωσε πως «κριτήριο για την ψήφο μας πρέπει να είναι η στάση των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, που στηρίζουν την αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική, η οποία φτωχοποιεί το λαό και μοιράζει ψίχουλα», αλλά και «η στάση των κομμάτων που δείχνουν ανοχή στο φασισμό - ναζισμό, για να τον χρησιμοποιούν ως φόβητρο απέναντι στο λαό».

Συμπλήρωσε πως «στη χώρα μας η φασιστική ναζιστική ΧΑ με τα μαντρόσκυλά της συνεχίζει την εγκληματική της δράση, με επιθέσεις σε εργάτες, κομμουνιστές, συνδικαλιστές και μετανάστες, με τα τάγματα εφόδου, υπερασπιζόμενη με μανία τα συμφέροντα και τα προνόμια των καπιταλιστών - αφεντικών της (...) Εχει το θράσος να επιδιώκει ρόλο στο δήμο της Καλλιθέας, διεκδικώντας την ψήφο των Καλλιθεατών, του λαού της συνοικίας που είναι ποτισμένη με το αίμα των αγωνιστών της, των ηρώων της κατά του φασισμού (...) Είναι ευθύνη κάθε προοδευτικού ανθρώπου, κάθε αντιφασίστα να μην έχει τόπο να σταθεί η Χρυσή Αυγή στην Καλλιθέα και πουθενά αλλού.

Ο φασισμός αντιμετωπίζεται από ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα σαρώσει κάθε εχθρικό προς το λαό στοιχείο, με ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.

Δεν αντιμετωπίζεται με τα κάλπικα "προοδευτικά μέτωπα" των ΣΥΡΙΖΑίων μαζί με άλλους σοσιαλδημοκράτες, δοκιμασμένους στην υπηρεσία της αντιλαϊκής στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου».

«Δεν μπορούν να δώσουν κανέναν αγώνα κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς όσοι κρατάνε την σημαία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ΝΑΤΟικής συμφωνίας των Πρεσπών, της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της αστικής τάξης, της αντεργατικής πολιτικής», συνέχισε η Ρ. Ελευθεριάδου, θυμίζοντας ότι «η ΕΕ έχει υιοθετήσει ως επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, εξισώνοντας το φασισμό, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, με το σοσιαλισμό, την ελπίδα των εκμεταλλευόμενων όπου Γης.

Η ΕΕ, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία, καταστρέφοντας μνημεία, φυλακίζοντας κομμουνιστές, επιδιώκει να μη μαθαίνουν οι νέες γενιές τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων χωρών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τα οποία εμείς, οι απόγονοι των μαχητών του ΔΣΕ και όσοι γεννηθήκαμε εκεί, στις χώρες του σοσιαλισμού, τα ζήσαμε και ωφεληθήκαμε από αυτά.

Εχουμε ζήσει στην ασφάλεια που παρέχει η εξασφάλιση εργασίας, παιδείας, μόρφωσης, υγείας, με πάμφθηνες παροχές για την κατοικία και γενικότερα τη διαβίωση. Για παράδειγμα, θυμόμαστε πολύ καλά ότι η κιλοβατώρα του ρεύματος κόστιζε 4 καπίκια και το νερό 15 καπίκια, ποσά ελάχιστα σε σχέση με το μισθό μας, και πολλά άλλα.

Δεν ξεχνάμε ότι οι σοσιαλιστικές χώρες αγκάλιασαν 26 χιλιάδες παιδιά - ελληνόπουλα που σώθηκαν από τη λαίλαπα του πολέμου και από τις βόμβες ναπάλμ των Αγγλοαμερικάνων. Φρόντισαν τα παιδιά, τα γιάτρεψαν. Φρόντισαν ανάπηρους και ηλικιωμένους, τους έδωσαν επιδόματα και συντάξεις.

Ποτέ δεν θα μπορέσουν να σβήσουν από τη μνήμη των λαών ότι στις χώρες όπου είχε την εξουσία η εργατική τάξη και οικοδόμησε σοσιαλισμό, οι λαοί έζησαν ανθρώπινα.

Οι γονείς μας είχαν το θάρρος και τον ηρωισμό να συγκρουστούν με την ντόπια αστική εξουσία και με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αποδεικνύοντας ότι ο λαός μπορεί να αποφασίζει.

Οι γονείς και οι παππούδες των Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ενωση ήταν αυτοί που με τον Κόκκινο Στρατό, συντρίβοντας το φασισμό, έφτασαν μέχρι το Βερολίνο».

Ξεχωριστό κάλεσμα απηύθυνε στους απογόνους των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ «να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού, να βγει πιο ισχυρό από τις επερχόμενες εκλογές.

Να βγει ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και του πολέμου, της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Να ενισχύσουμε αποφασιστικά τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στους δήμους και στην Περιφέρεια, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που εξειδικεύεται στην Τοπική Διοίκηση.

Καλούμε όλους όσοι γεννηθήκαμε και σπουδάσαμε στη Σοβιετική Ενωση και όλους τους Ελληνες ποντιακής καταγωγής, που γνωρίζουμε από προσφυγιά, να δώσουμε την καλύτερη απάντηση στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, στον αντικομμουνισμό και το φασισμό.

Να απαντήσουμε ΟΧΙ, δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, με τη διαιώνιση των προβλημάτων που βαραίνουν τη ζωή μας, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή ζούγκλα στους χώρους εργασίας.

ΟΧΙ, δεν δεχόμαστε να ματώνουμε εμείς για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, γι' αυτό δυναμώνουμε το ΚΚΕ, τον πραγματικό τους αντίπαλο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ