Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Αυτά που λέτε για ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι σωστά, αλλά δεν πρέπει η κυβέρνηση να διαμορφώσει πολιτική ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή;
  • Αυτά που λέτε για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι σωστά. Ομως, αυτός είναι ο διεθνής συσχετισμός δυνάμεων. Με αυτό το δεδομένο είναι λάθος ότι η κυβέρνηση προσπαθεί στο πλαίσιο αυτού του συσχετισμού να διαμορφώσει μια πολιτική ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αιχμή του δόρατος στην υλοποίηση των ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών σχεδίων στην περιοχή και όχι «θύμα» των αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων. Επικαλείται τον αρνητικό συσχετισμό μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τις πολιτικές της και βεβαίως για να διδάξει στο λαό μαθήματα υποταγής, να διδάξει συμβιβασμό, όπως άλλωστε έκανε και το 2015 με κορυφαία εκδήλωση το περίφημο δημοψήφισμα του Ιούλη. Η πολιτική που ασκεί δεν είναι «ρεαλιστική προσαρμογή» στον αρνητικό συσχετισμό. Είναι πολιτική που τον ενισχύει και τον αναπαράγει.

Γιατί τι άλλο κάνεις από το να ενισχύεις αυτό τον αντιλαϊκό συσχετισμό, όταν υλοποιείς αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, όταν βάζεις τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες σε διαρκή εποπτεία, όταν στηρίζεις ενεργά σχεδιασμούς για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, όταν συμμετέχεις σε άξονες πολέμου με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ, όταν χώνεις τη χώρα πιο βαθιά σε οξυμένους ανταγωνισμούς στην Ενέργεια; Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση πολιτεύεται με κριτήριο όχι γενικά το εθνικό συμφέρον ή το συμφέρον του λαού, αλλά το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων, της αστικής τάξης, που ζητάνε στήριξη της ανάκαμψης των κερδών τους και ενεργή συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εντός πλαισίου ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ο ισχυρισμός ότι μπορεί τάχα μέσα σε αυτά τα σχέδια, μέσα στους σφοδρούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της λείας σε Ενέργεια, Εμπόριο, σε πλουτοπαραγωγικές πηγές και σφαίρες επιρροής, να υπάρξει και μια «πολιτική ειρήνης και ασφάλειας» που να υπηρετεί τους λαούς, είναι ένα τεράστιο ψέμα που πρέπει να βρει αποφασιστική απάντηση από το λαό.

Η μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης, για να ξεδιπλώνονται τα σχέδιά τους στην περιοχή, για να εξαπολύονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δεκάδες αποστολές και ασκήσεις - πρόβες πολέμου εκτός συνόρων, δεν είναι πολιτική που προωθεί την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά πολιτική που μετατρέπει το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Οι ρόλοι «μεντεσέ» στα σχέδια των ΗΠΑ, η προώθηση της ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνίας των Πρεσπών για την ένταξη μιας ακόμα χώρας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, όπως και συνολικά οι «διευθετήσεις» και τα «σχήματα» που προωθούν τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας να κατοχυρώσουν θέσεις απέναντι σε ανταγωνιστές τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, δεν είναι... «παράγοντας σταθερότητας», αλλά παράγοντας κινδύνων για τους λαούς, αφού πάνε τους ανταγωνισμούς ένα βήμα παραπέρα, ενώ δημιουργούν το έδαφος για να φουντώνουν εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί που αξιοποιούνται κάθε φορά από τους ιμπεριαλιστές.

Η υπογραφή, μία προς μία, όλων των επικίνδυνων αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι που διεκδικεί η κυβέρνηση στα σχέδια παραπέρα στρατιωτικοποίησης της ΕΕ και ανάπτυξης «αυτοτελών» στρατιωτικών δυνατοτήτων έως τους σχεδιασμούς για τα «τέσσερα τριαντάρια» του ΝΑΤΟ, τα σχέδια της «στρατιωτικής κινητικότητας» για την ταχεία ανάπτυξη επεμβάσεων όπου Γης και την περικύκλωση της καπιταλιστικής Ρωσίας, δεν... υπονομεύουν αλλά ενισχύουν παραπέρα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους συσχετισμούς αυτούς σε βάρος του λαού, βάζοντάς τον ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο αυτών των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και των σχεδιασμών τους δεν υπάρχει κι ούτε μπορεί να υπάρξει «πολιτική ειρήνης και ασφάλειας», αφού είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα σχέδιά τους που αποτελούν τον κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Αυτό δείχνει και όλη η μέχρι σήμερα πείρα. Ο λαός μας δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στη γύρω περιοχή, από τη Συρία και τη Λιβύη, έως την Ουκρανία ή τα Βαλκάνια για να δει ότι είναι αυτοί οι ανταγωνισμοί που ανάβουν το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων. Ο λύκος δεν μπορεί να γίνει αρνί.

Και βέβαια ξεπερνάει τα όρια του γελοίου η κυβέρνηση να λέει ότι καταστρώνει φιλειρηνικά σχέδια και αλλάζει τους συσχετισμούς... αγκαζέ με τον Τραμπ, την Μέρκελ, τα κοράκια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν με τον αγώνα τους, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και την κοινή δράση με τους γείτονες λαούς, να βάλουν εμπόδια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην εμπλοκή της χώρας σε αυτούς. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, που στέκεται με συνέπεια στην πρώτη γραμμή και σε αυτόν τον αγώνα, αποκαλύπτοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια αλλά και τις αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, οργανώνοντας τον αγώνα ενάντιά τους. Που μόνο αυτό διεκδικεί αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, με το λαό να έχει στα χέρια του την εξουσία και την οικονομία. Αυτή η στάση είναι η πραγματική συμβολή στο σήμερα στην προσπάθεια για να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί προς όφελος του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν μπορούν να κρυφτούν με καμιά «ομπρέλα»(2022-10-08 00:00:00.0)
Εγκλημα(2021-05-13 00:00:00.0)
...και συνέπειες(2020-01-16 00:00:00.0)
Τιμούν τα θύματα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, δυναμώνοντας την πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2018-08-07 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία(2017-12-03 00:00:00.0)
Ηχηρή αντιιμπεριαλιστική απάντηση(2006-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ