Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Απαράδεκτες διευκολύνσεις στη Χρυσή Αυγή

Μεγαλώνει ο κατάλογος των δημοτικών αρχών που δείχνουν ανοχή έως και στήριξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μετά την Καλλιθέα, όπου η δημοτική αρχή έστειλε μέχρι και ευχαριστήρια επιστολή στους φασίστες για τη «φιλανθρωπική» τους δράση (!), ακολουθούν άλλοι δήμαρχοι που παραμονές εκλογών φαίνεται ότι επιλέγουν να καλοπιάσουν τους φασίστες, είτε παρέχοντάς τους αίθουσες για να κάνουν εκδηλώσεις, είτε καλώντας τους σε συσκέψεις για να οργανώσουν από κοινού την προεκλογική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στο Κορωπί η δημοτική αρχή παραχώρησε χώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής για να κάνουν εκδήλωση και μάλιστα ανήμερα της 21ης Απρίλη, για να αποθεώσουν τους χουντικούς προγόνους τους, ρίχνοντας το δηλητήριό τους στην πόλη. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπόδικος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος και οι επίσης υπόδικοι Ηλ. Παναγιώταρος, Ηλ. Κασιδιάρης και Γ. Λαγός. Ο δε δήμαρχος Δ. Κιούσης δήλωσε προκλητικά ότι ο χώρος παραχωρείται σε όποιον το ζητήσει, αν υπάρχει κενό...

Από την άλλη, στο δήμο Παπάγου - Χολαργού η δημοτική αρχή αποφάσισε να προσκαλέσει τη φασιστοσυμμορία στη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή να τους αντιμετωπίσει σαν ένα οποιοδήποτε «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απάντησε στην πρόκληση αυτή της δημοτικής αρχής, απαιτώντας «να μη δοθεί καμία διευκόλυνση και να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος στους υπόδικους εγκληματίες ναζιστές», και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα και όλους τους συνδυασμούς να υπογράψουν αντίστοιχο ψήφισμα.

Παρόμοια είναι και η στάση της δημοτικής αρχής Δάφνης Υμηττού (ΝΔ), που με τη σειρά της καλεί και τη Χρυσή Αυγή σε προεκλογική σύσκεψη για κατανομή χώρων, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να καταγγέλλει τον δήμαρχο Μ. Σταυριανουδάκη που υπογράφει την πρόσκληση, σημειώνοντας ότι έχει ευθύνη για τη «νομιμοποίηση και προβολή που παρέχει στους υπόδικους ναζιστές εγκληματίες».

Ανάλογες διευκολύνσεις στους χρυσαυγίτες παρέχει και η περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας, που παραχώρησε αίθουσα στους φασίστες για να παρουσιάσουν τους υποψηφίους τους. Καταγγέλλοντας το γεγονός, η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ θυμίζει ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο υπόδικος ναζιστής Μίχος πήρε θέση στην εξέδρα των επισήμων πλάι στα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και σημειώνει ότι πρόκειται για ενέργειες που ρίχνουν νερό στο μύλο του ξεπλύματος της ναζιστικής συμμορίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ