Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Πήρε απάντηση το αντικομμουνιστικό ντελίριο των απογόνων των ναζί

«Απασφάλισαν» τα φασισταριά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια. Δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ και απόγονοι των χιτών και ταγματασφαλιτών, ξέρασαν οχετό πρωτόγονου αντικομμουνισμού που περιείχε τα γνωστά «κονσερβοκούτια» και τα περί «συμμοριτοπόλεμου», ενώ όχι μόνο κάλυψαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα εγκλήματα των ναζί σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά έφτασαν να προτείνουν από το βήμα της Βουλής - βλέπε τον χρυσαυγίτη βουλευτή Β. Καρακώστα - «να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 μέχρι το 1949»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος προέδρευε εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια, έβαλε στη θέση του τον ναζιστή βουλευτή λέγοντας: «Ανακρίβειες και ανιστόρητα πράγματα είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται, αλλά δεν περιμένουμε και τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους υπόδικους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, δίνοντάς τους πληρωμένη απάντηση, ανέφερε: «Χωρίς ίχνος έπαρσης είμαστε υπερήφανοι ως ΚΚΕ γιατί δεν σταματήσαμε ποτέ, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες, να εγείρουμε το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν την πάπια και σήμερα κάνουν κριτική. Είμαστε υπερήφανοι γιατί το ΚΚΕ ήταν ο αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης. Ηταν εκείνοι οι κομμουνιστές που τους παρέδωσε το καθεστώς Μεταξά στους Γερμανούς, που δραπέτευσαν και δημιούργησαν τη μεγάλη εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Και έρχονται σε αυτή την αίθουσα οι δολοφόνοι εγκληματίες, φασίστες της Χρυσής Αυγής, με θράσος, να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Ο λαός τούς λέει θρασίμια και ειλικρινά αν εξέφραζαν αυτό που πραγματικά πιστεύουν, αυτό που θα ζητούσαν είναι να δώσει ο ελληνικός λαός αποζημιώσεις για τις φθορές, τις απώλειες Γερμανών στρατιωτών. Αλλά είναι κότες. Γιατί ενώ δηλώνουν ότι είναι η γενιά των ηττημένων του 1945, ο Μιχαλολιάκος το είχε πει και έχει ξεφτιλιστεί γιατί πήγε να το διαψεύσει μετά, ενώ δηλώνουν όλα αυτά, έρχονται εδώ και μας κουνάνε το δάχτυλο ποιοι; Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των ταγματασφαλιτών, που φωτογραφίζονταν δίπλα σε κρεμασμένους Ελληνες, οι απόγονοι εκείνων που ορκίζονταν πίστη στον Χίτλερ και το βασικό τους σύνθημα ήταν δόξα και τιμή στους χίτες και τους ταγματασφαλίτες».

«Αυτοί οι συνεργάτες των Γερμανών, που στήριξαν τους μαυραγορίτες που έγιναν ζάπλουτοι μετά, που έβγαζαν δόντια από εκτελεσμένους και τα πουλούσαν, που έχουν σβάστικες στα μπράτσα τους, τολμούν να εγκαλούν το ΚΚΕ. Εμείς δώσαμε πάρα πολύ αίμα και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Και είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε ανά πάσα στιγμή για να συντριβεί ο φασισμός, που είναι η πιο σκληρή μορφή εξουσίας του κεφαλαίου».

Αναφερόμενος στη σημερινή τους δράση, σημείωσε ότι «ήδη έχουν καταδικαστεί στελέχη τους για τη δολοφονική τους δράση κατά μεταναστών, είναι δολοφόνοι του Φύσσα και ο Μιχαλολιάκος έχει πάρει την πολιτική ευθύνη». Τόνισε ότι «η Ιστορία είναι αμείλικτη, όσο κι αν έγινε προσπάθεια να πλαστογραφηθεί» και πως «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να περάσει όλη αυτή την ιστορία στα σχολεία».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου σημείωσε ότι «οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζιστών κατακτητών δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για γερμανικές οφειλές. Αυτά αφορούν τους αγωνιστές πατριώτες που πολέμησαν για τη λευτεριά της πατρίδας. Εξάλλου, αυτοί είναι που λένε ότι είναι απόγονοι των ηττημένων του 1945, δηλαδή του Χίτλερ», συμπληρώνοντας ότι και στις επερχόμενες εκλογές «υπάρχει μία ευκαιρία ο λαός να τους βάλει στη γωνία».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org