Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να στηρίξουν το ΚΚΕ σε κάθε κάλπη

«Από την πόλη του Αρη Βελουχιώτη στέλνουμε μήνυμα νίκης σε κάθε κάλπη, στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Διοίκηση, τις Περιφέρειες, τις ευρωεκλογές. Λέμε δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ αρνούμενοι την ΕΕ του κεφαλαίου. Γιατί ο δρόμος της ΕΕ, της κυβέρνησης, δήμων και Περιφερειών είναι ο δύσβατος δρόμος των θυσιών και της χρεοκοπίας του λαού που μόνο προβλήματα και δεινά του έφερε, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα το λαό για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, την ώρα που τα αστικά πολιτικά κόμματα του μιλούσαν για «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας».

«Η ζωή απέδειξε ποιος έλεγε την αλήθεια, ποιος πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ποιοι συνειδητά προσπάθησαν να εξαπατήσουν το λαό», τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις αρνητικές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζει η ΕΕ, για τους λαούς σε όλα τα κράτη - μέλη της, που «είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού», με την ανεργία, τη μερική απασχόληση, το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όσο και με την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ σε μια σειρά από τομείς, από αυτούς που αφορούν τη μητρότητα και τη νεολαία, έως το Προσφυγικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Οι ευρωεκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας αύριο το δρόμο της ανατροπής», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Να αξιοποιήσει τις φυγόκεντρες τάσεις της ΕΕ. Να συνδέσει την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με την πάλη για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας».

Ενώ ξεχωριστό κάλεσμα απηύθυνε στους συναδέλφους του των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, «να στηρίξουν το ΚΚΕ σε κάθε κάλπη. Γιατί το ΚΚΕ ουδέποτε κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, ουδέποτε τον πότισε με ψεύτικα μεγάλα λόγια. Και, κυρίως, γιατί είναι το μόνο κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις στα ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο λαό και υπηρετούν το λαό και τον τόπο. Για τα συμφέροντά του, για την ύπαρξή του. Δεν είναι εργαλείο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, το μοίρασμα της λείας και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αξιοποιούνται όλο και περισσότερο, εμπλέκοντας τους στρατευμένους και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού σε μεγαλύτερους κινδύνους, στο πλαίσιο των αποστολών ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης τηρεί τις "συμβατικές υποχρεώσεις" έναντι του ΝΑΤΟ, ζητώντας μάλιστα και περισσότερες αρμοδιότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια θέση έχει και η ΝΔ. Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων. Κανένας αξιωματικός και οπλίτης να μη συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και αποστολές εκτός συνόρων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ