Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΝΔ
Με σημαία τη σκανδαλολογία στη λασπομαχία τους

Στο ρυθμό της σκανδαλολογίας, αξιοποιώντας τις υποθέσεις «Novartis» και Πετσίτη, συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ενόψει εκλογών, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στην αντιλαϊκή πολιτική.

Για υιοθέτηση «ακροδεξιάς λογικής» κατηγόρησε τη ΝΔ ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει τη Δικαιοσύνη. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ ήταν εντός των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά σήμερα έχει ανοιχτές παρτίδες με την ακροδεξιά.

Από την πλευρά του ο Ανδ. Λοβέρδος, για τον οποίο οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν ζητήσει άρση κοινοβουλευτικής ασυλίας, μίλησε πάλι για ψευδομάρτυρες και κουκουλοφόρους, για «σχέδιο» ΣΥΡΙΖΑ με εκλογικούς στόχους.

Με «Πετσίτη» απαντά η ΝΔ στη λασπομαχία, με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γ. Μαστρογεωργίου να επαναλαμβάνει ερωτήματα για τη σχέση του με τον Ν. Παππά, με τον Αρτεμίου, και κάνοντας λόγο για παράνομα χρήματα είπε ότι «το σκάνδαλο θα αποκαλυφθεί πλήρως».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την υπόθεση «Novartis» σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χρ. Σεβαστίδης χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα να χρησιμοποιεί όπως το βολεύει ενέργειες δικαστικών λειτουργών. «Ανεπίτρεπτο» επίσης χαρακτήρισε - αν και «πέρασε στα ψιλά γράμματα» - το «να παραβιάζει η κυβέρνηση το τεκμήριο της αθωότητας που εισήγαγε η ίδια πριν λίγους μήνες στη Βουλή και να λέει για τους συγκεκριμένους πολιτικούς επί λέξει ότι έστηναν δουλειές, έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα, παρασιτώντας σε βάρος του λαού».

Για το θεσμό του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να καταργηθούν αυτές οι θέσεις ειδικών καθηκόντων στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν χρειάζονται. Να υπάρχει βεβαίως εξειδικευμένο προσωπικό, για παράδειγμα οικονομολόγοι, που θα βοηθούν και θα συνδράμουν τις δικαστικές αρχές, όχι όμως εισαγγελείς ειδικών καθηκόντων». Συνέχισε λέγοντας πως εκτός του ότι οι εν λόγω εισαγγελείς εκτίθενται αδικαιολόγητα στον κίνδυνο σχολίων για την σκοπιμότητα των ενεργειών τους σε τέτοιες υποθέσεις με οικονομικό ενδιαφέρον, «απαξιώνεται χωρίς κανένα λόγο και το έργο των υπόλοιπων εισαγγελέων και δημιουργείται μια αδικαιολόγητη κατηγοριοποίηση μεταξύ ίσων».

Από την πλευρά της η Ενωση Εισαγγελέων, σχολιάζοντας «τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών», τονίζει «ότι οι Ελληνες εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, μοναδικό γνώμονα δε των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων αποτελεί η συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς το σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τούς καταλογίζεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ