Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Τι διαφορετικό έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, σε σχέση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Τι διαφορετικό έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, σε σχέση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που την προηγούμενη περίοδο αποτελούνταν από τους Κώστα Παπαδάκη και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, είναι τα μάτια και τα αυτιά του λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η μοναδική φωνή υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας, απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ.

  • Με πολύμορφες παρεμβάσεις (επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, ομιλίες, Ερωτήσεις, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις Τύπου κ.ά.) στήριξε το δίκιο των διεκδικήσεων των εργαζομένων από διάφορους κλάδους ενάντια στις μαζικές απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία, τη διάλυση των ΣΣΕ (π.χ. Τσιμέντα Χαλκίδας, «Κόκα Κόλα», «Ηλεκτρονική Αθηνών», «Ελληνική Λιπάσματα Καβάλας» κ.ά.). Ξεσκέπασε την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, που προβάλλει ως «βέλτιστη πρακτική» τη δουλειά - λάστιχο. Ενδεικτικά, αποκάλυψε και ενημέρωσε τους εργαζόμενους στην Ελλάδα ότι σε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου αναφερόταν ως «δυσκαμψία» η ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων!
  • Σε σημαντικές συναντήσεις που διοργανώθηκαν από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ταξικά συνδικάτα από την Ελλάδα και δυνάμεις της ΠΣΟ σε όλη την Ευρώπη, νέοι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μαθητές νυχτερινών σχολείων που δουλεύουν και σπουδάζουν. Εργαζόμενοι από άλλες χώρες, νέοι Ελληνες μετανάστες, ελληνικές κοινότητες και μαζικοί φορείς βρήκαν βήμα για να καταγγείλουν την προώθηση των αντεργατικών μέτρων στις χώρες τους, ανταλλάσσοντας πολύτιμη πείρα και συμπεράσματα, συντονίζοντας τον αγώνα τους, ενισχύοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους στην πάλη των εργατών σε κάθε χώρα. Συνταξιουχικές Ενώσεις μετά από κάλεσμα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το Ευρωκοινοβούλιο, πραγματοποίησαν ημερίδα και ανέδειξαν τις διεκδικήσεις τους. Αντίστοιχα, οργανώθηκαν επισκέψεις αντιπροσώπων του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, της ΟΓΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, για την προβολή των προβλημάτων που ταλανίζουν τις γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
  • Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στήριξε σταθερά τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων αγροτών, μετέφερε τη φωνή, τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ανέδειξε ότι και η νέα ΚΑΠ επιταχύνει το ξεκλήρισμα των αγροτών.
  • Πρόβαλε και στήριξε τις κατεπείγουσες διεκδικήσεις των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών για την αποζημίωσή τους από καταστροφές λόγω πλημμυρών, πυρκαγιών και σεισμών (Μάτι, Μάνδρα, Κρήτη, Λέσβο κ.ά.). Ταυτόχρονα, ανέδειξε ότι όλα τα χρόνια που η Ελλάδα πρωτεύει στην απορρόφηση των κονδυλίων, απογειώθηκαν η αντιλαϊκή επίθεση και οι απώλειες εργαζομένων, ενώ τα έργα που αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των λαϊκών οικογενειών, όπως τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα, απορρίπτονται ως μη «επιλέξιμα», γιατί δεν αποφέρουν το προσδοκώμενο κέρδος στις επιχειρήσεις.
  • Ανέδειξε μια σειρά από λαϊκά προβλήματα, συνέπεια της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, και πήρε πρωτοβουλίες για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σε Παιδεία, Πρόνοια, Υγεία, υπερχρέωση στις τράπεζες κ.τ.λ. Ενδεικτικά, κατέθεσε ψήφισμα για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων, το οποίο απορρίφθηκε από τις άλλες πολιτικές ομάδες και τους Ελληνες ευρωβουλευτές τους. Διεκδίκησε όλα τα παιδιά να έχουν θέση στους δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατήγγειλε το ευρωενωσιακό σύστημα των «κουπονιών» που πέταξε χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
  • Το ΚΚΕ πρόβαλε και στην Ευρωβουλή τις πραγματικές αιτίες του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, όλα απότοκα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Με πλήθος παρεμβάσεων, ανάμεσα στις οποίες και η υποβολή τροπολογιών σε εκθέσεις του Ευρωκοινοβουλίου, ανέδειξε αιτήματα του μαζικού κινήματος και φανέρωσε την υποκρισία της δήθεν «αλληλεγγύης» της ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ βρέθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των «hot spots» και σε κέντρα μεταναστών στην Ελλάδα, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του Κόμματος, παλεύοντας μαζί με το λαό, τα σωματεία και τους φορείς των νησιών ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική του διπλού εγκλωβισμού.
  • Με πλήθος παρεμβάσεών της, αποκάλυψε και καταδίκασε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ και των συμμάχων της, την ενίσχυση της επιθετικότητάς της, την περαιτέρω στρατιωτικοποίησή της στο πλαίσιο της «Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής - Πολιτικής Ασφάλειας» (ΚΕΠΠΑ) και της «Παγκόσμιας Στρατηγικής», που προετοιμάζουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για την εξασφάλιση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Καταδίκασε και στο Ευρωκοινοβούλιο την επικίνδυνη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις - στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
  • Με σειρά πρωτοβουλιών, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του λαού για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στήριξε την Αναφορά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) για τις γερμανικές επανορθώσεις.
  • Με πλήθος παρεμβάσεών τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν τη διεθνιστική αλληλεγγύη σε Κομμουνιστικά Κόμματα και λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο διώξεων και καταστολής σε διάφορες χώρες (Ουκρανία, Πολωνία, Τουρκία, Σουδάν, Καζακστάν, Μεξικό, Σερβία, Βουλγαρία, Λετονία, Ρωσία). Στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων σε κράτη - μέλη της ΕΕ με επισκέψεις στο διυλιστήριο της «Total» στο Παρίσι, σε γαλλικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, στην «Caterpillar» στο Βέλγιο ενάντια στις ομαδικές απολύσεις κ.ά.
  • Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους και αποκάλυψε τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις όλων των αστικών ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Ακροδεξιοί Συντηρητικοί, Πράσινοι, καθώς και της λεγόμενης ομάδα της Αριστεράς, η GUE-NGL). Αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα του Ευρωκοινοβουλίου και της ίδιας της λειτουργίας του, καταψήφισε όλα τα προκλητικά οικονομικά και άλλα προνόμια, συντάξεις που δίδονται στους ευρωβουλευτές.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ξεσκέπασε και ξεσκεπάζει τον αντιδραστικό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, ως διακρατικής ένωσης του κεφαλαίου και των οργάνων της, όπως είναι το Ευρωκοινοβούλιο. Αναδεικνύει ότι η ΕΕ των μονοπωλίων μόνο χειρότερη, πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή γίνεται. Και ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια για την ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο, μόνο αν με τη λαϊκή πάλη στοχεύσει στην ανατροπή του πραγματικού αντίπαλου, των μονοπωλίων, της εξουσίας τους, για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη του σοσιαλισμού!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δυνατό ΚΚΕ, για την ανατροπή της βαρβαρότητας ΕΕ - κυβερνήσεων - αστικών κομμάτων(2023-05-11 00:00:00.0)
Προς αποκατάσταση της αλήθειας...(2016-08-27 00:00:00.0)
Συνάντηση με θέμα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις(2015-10-31 00:00:00.0)
Χρυσαυγίτικη πρόκληση στο Ευρωκοινοβούλιο(2015-10-21 00:00:00.0)
Αστοί και οπορτουνιστές συμπλέουν στην εκστρατεία της ΕΕ ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα(2013-07-19 00:00:00.0)
Συκοφαντούν το ΚΚΕ...(2011-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ