Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πίσω από τη σκανδαλολογία

Σκανδαλολογία και διαφθορά είναι το καινούργιο επεισόδιο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, με αιχμή τις εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis». Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν τα επιτελεία τους, ο λαός έχει κάθε λόγο να απαιτεί την ανεμπόδιστη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα, που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τη σκανδαλολογία την αντιλαϊκή τους σύμπλευση, ενισχύοντας προεκλογικά την πόλωση και τα κάλπικα διλήμματα, για να αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν το λαό.

Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σ' αυτούς που καταγγέλλουν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» και εκείνους που διαμαρτύρονται για τη «μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία» με αφορμή τη «Novartis», είναι ψεύτικες και πρέπει ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ευθύνονται για το σημερινό χάλι στον τομέα της Υγείας και του Φαρμάκου, για το γεγονός ότι το Φάρμακο είναι χρυσοφόρο εμπόρευμα για μια χούφτα μονοπώλια, που ελέγχουν την ερεύνα, την παραγωγή και τη διακίνηση, επιβαρύνοντας με δισ. ευρώ την τσέπη των ασθενών, συνθλίβοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Στο έδαφος αυτού του άγριου ανταγωνισμού, και μάλιστα με διεθνείς διαστάσεις, για την πίτα της αγοράς, της κρατικής δαπάνης για το Φάρμακο και της κερδοφορίας, αναπτύσσεται η διαπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων με «κρίκους» του κρατικού μηχανισμού, με διάφορους τρόπους και από πολλά «κανάλια». Πάνω εκεί φύονται τα σκάνδαλα και η διαφθορά.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ αλληλοκατηγορούνται για διαπλοκή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ώρα που όλοι μαζί αποθεώνουν την «επιχειρηματικότητα» και το καπιταλιστικό κέρδος, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα προσφέρει περισσότερα προνόμια, φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στο κεφάλαιο, ποιανού η πολιτική είναι πιο «φιλική στις επενδύσεις».

Τα κόμματα αυτά ταυτίζονται στον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής, γι' αυτό ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, όπως και πολλούς από τους εφαρμοστικούς του νόμους. Ταυτίζονται όμως και στο στόχο της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» της Ελλάδας στην περιοχή, για το συμφέρον της αστικής τάξης, μπλέκοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Γι' αυτό δεν ακούστηκε «κιχ» από τη ΝΔ και τους άλλους, που κατά τ' άλλα διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν η κυβέρνηση συμφώνησε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να επιτηρεί η Ελλάδα τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Γι' αυτό συντάσσονται όλοι στην προσπάθεια να αναδειχτεί ο «ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια», αναλαμβάνοντας βρώμικες αποστολές για λογαριασμό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και προωθώντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Απόδειξη άλλωστε για το πόσο αδρές είναι οι μεταξύ τους διαχωριστικές γραμμές είναι και η κινητικότητα στο πολιτικό σύστημα ενόψει των εκλογών του Μάη, η ευκολία με την οποία βουλευτές και στελέχη του ενός κόμματος μετακομίζουν στο άλλο, όπως και η στελέχωση συνδυασμών για τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές με υποψηφίους απ' όλα τα αστικά κόμματα.

Οσο σημαντικό είναι επομένως να διαλευκανθούν όλα τα σκάνδαλα και να μη μείνει κανείς ατιμώρητος, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην πέσει ο λαός στην παγίδα που του στήνουν. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να σκεπάσουν με τη σκανδαλολογία την ταύτισή τους σε μια βάρβαρη πολιτική, που οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, τη φτώχεια, αλλά και τη διαφθορά.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org