Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζονται οι αποκαλυπτικές καταθέσεις

Αποκαλυπτικές συνεχίζουν να εξελίσσονται οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Κυριτσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος με τη Χρυσή Αυγή και πρόεδρος του «δουλεμπορικού» με τον μανδύα του σωματείου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, «Αγ. Νικόλαος», κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Ι. Λαγού (ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση, διακεκριμένη οπλοκατοχή).

Αφού ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο ίδιος είναι «μόνο τυπικά» πρόεδρος, γιατί «έχουμε και τον "Αγιο Νικόλαο" και θεωρώ εκείνον πρόεδρο» (!), όπως είπε, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια του δικαστηρίου, με την κατάθεσή του επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι το «δουλεμπορικό» ιδρύθηκε γιατί το ΠΑΜΕ έκανε απεργίες και ζητούσε μεγαλύτερες αυξήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση, το «μακρύ χέρι» των εργοδοτών, είχε βάλει στο στόχαστρο το ταξικό Σωματείο της Ζώνης. Ο Χρ. Κυριτσόπουλος, γνωστός εργοδηγός των εργολάβων, δήλωνε στις 17/9/2013 στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα: «Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο. Και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα (...) τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ, θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους». Παραδέχτηκε επίσης ότι έστειλε ανθρώπους να προσληφθούν στο ναυπηγείο του εργοδότη Θ. Πυρινή, αν και δεν θυμόταν - όπως ισχυρίστηκε - ποιους επέλεξε... Ο πρόεδρος της Ενωσης των εργοδοτών, Θ. Πυρινής, χαρακτήριζε τη Συλλογική Σύμβαση «σύμβαση τέρας» και ζητούσε «να παρέμβει το έννομο κράτος και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο χώρο του Περάματος». Επίσης, ο Χρ. Κυριτσόπουλος επιβεβαίωσε ότι έστελναν από το αποκαλούμενο «σωματείο» μηνύματα στην Οργάνωση Περάματος της Χρυσής Αυγής, ότι π.χ. δεν θα γίνει η προκαθορισμένη συνάντηση.

Και αυτός ο μάρτυρας υπεράσπισης «δεν ήξερε, δεν άκουσε» για εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν «ομάδες κρούσης Περάματος». Αναγκάστηκε όμως να αναγνωρίσει σε σχετικές φωτογραφίες ότι τα μπλουζάκια της έγραφαν «ομάδα κρούσης Περάματος», επαναλαμβάνοντας το γνωστό πλέον αντικομμουνιστικό και χυδαίο μότο περί «ομάδων κρούσης και ταγμάτων εφόδου που έχει το ΚΚΕ και ο Πουλικόγιαννης» (ο πρόεδρος του Σωματείου ο οποίος υπέστη δολοφονική επίθεση), προσπαθώντας να παρουσιάσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα ως «τραμπούκους» για να ξεπλύνει τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Τελικά, παρουσιάστηκε να ξέρει πιο πολλά για τη δράση του Πουλικόγιαννη και του ΚΚΕ παρά γι' αυτήν της Χρυσής Αυγής...

Αποκαλυπτική ήταν και η μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Ν. Κούζηλου (ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης), Μαρία Σταύρου, κατά δήλωσή της υποστηρίκτρια και υποψήφια της Χρυσής Αυγής, αποσπασμένη δημόσια υπάλληλος στη Βουλή. Αφού επανέλαβε και αυτή τα περί πολιτικών διώξεων, αρνήθηκε κάθε αναφορά για έκνομες ενέργειες και χαρακτήρισε την επίθεση στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι - όπου αναγνώρισε τον χρυσαυγίτη Κούζηλο σε φωτογραφίες - «πολιτική δράση». Στην επίθεση με ξύλα, πέτρες, τούβλα κ.λπ. συμμετείχε ενεργά, όπως προκύπτει από βιντεοσκοπημένο υλικό, ο ναζιστής βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ