Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Οχι στη λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ

Με εκπροσώπους φορέων της περιοχής συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Πρωτούλης

Την έντονη ανησυχία και την αντίθεση των κατοίκων του Γραμματικού και συνολικά της Βορειοανατολικής Αττικής στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό μετέφεραν στον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής. Συζητώντας μαζί του, σε συνάντηση την περασμένη Κυριακή 7 Απρίλη, ο Σύλλογος Σέσι «Ο ΠΑΝ», ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα και το Κέντρο Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας Βορειοανατολικής Αττικής έδωσαν πληροφορίες και επιπλέον στοιχεία που δείχνουν την ακαταλληλότητα του χώρου, ζητώντας να γίνουν όλες οι δυνατές παρεμβάσεις, που να αναδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι ο ΧΥΤΑ έχει φτιαχτεί πάνω από ρέματα.

Στη συζήτηση οι κάτοικοι στάθηκαν και στον εμπαιγμό τους από την περιφερειακή αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) και από την ίδια την περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου, που προεκλογικά τριγυρνούσε στην περιοχή και τους καλούσε να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στον ΧΥΤΑ, ενώ σήμερα τον προωθεί, επιστρατεύοντας ακόμα και δυνάμεις καταστολής για να τον λειτουργήσει. Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι η περιφερειακή αρχή λειτουργεί με τη λογική του «σχεδιασμένου αδιεξόδου», αφού η χωματερή της Φυλής δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο και όταν θα «σκάσει», ενώ μετά από τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα, θα εμφανίσουν ως «αναγκαστική λύση» τη χωματερή που έφτιαξαν στο Γραμματικό. Ετσι εκβιάζουν όλους τους κατοίκους της Αττικής και ετοιμάζονται να φορτώσουν το φταίξιμο στους κατοίκους του Γραμματικού γιατί δεν δέχονται τον σκουπιδότοπο στην περιοχή τους.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τούς κάλεσε να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο έγκλημα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ Γραμματικού και να παλέψουν για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, ενάντια στην επιχειρηματική δράση που αντιμετωπίζει τα σκουπίδια σαν χρυσό, φορτώνοντας τη ρύπανση και όλες τις συνέπειες στα λαϊκά νοικοκυριά. Οπως είπε, η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, του μόνου συνδυασμού που έχει ολοκληρωμένη θέση για τη φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, θα είναι συμβολή για να μπουν και νέες δυνάμεις σε αυτήν την πάλη, για να δυναμώσει κι άλλο η πίεση σε κυβέρνηση και Περιφέρεια, ώστε να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ