Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Προοδευτική...

Οσο «προοδευτικό» είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει και να εφαρμόζει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όλα τα μνημόνια, να δίνει σε συμφωνία μαζί τους «γην και ύδωρ» στο ΝΑΤΟ, άλλο τόσο «προοδευτικό» φαίνεται πως είναι να υποστηρίζει η «Αυγή» ότι το ΚΚΕ είναι «θλιβερός ουραγός της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ». Οσο «προοδευτικό» είναι να γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ «προτιμώμενος εταίρος» των ΗΠΑ για να μακελεύουν τους λαούς της περιοχής, άλλο τόσο «προοδευτικό» φαίνεται πως είναι να αναπαράγει τη σταλινολογία, όπως κάνει η «Αυγή». Οσο «προοδευτικό» είναι να συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς - εθνικιστές ΑΝΕΛ και να χαριεντίζεται με τους χρυσαυγίτες, άλλο τόσο «προοδευτικό» φαίνεται πως είναι για τα παπαγαλάκια της «Αυγής» να καταγγέλλουν το ΚΚΕ ότι ευθύνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς, κατά τον ίδιο τρόπο που «η γραμμή του Στάλιν το 1930 περί "σοσιαλφασισμού" οδήγησε τον Χίτλερ στην εξουσία»!

... μούχλα

Κι όλα αυτά επειδή το ΚΚΕ αποκαλύπτει την απάτη του δήθεν «προοδευτικού μετώπου» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις δοκιμασμένες στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, με ρετάλια του παλιού ΠΑΣΟΚ και στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, όπως και με διάφορους άλλους γυρολόγους των κομμάτων. Επειδή αποκαλύπτει στο λαό ότι η πολιτική και οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ τον κατατάσσουν στο «πάνθεον» του συντηρητισμού, μαζί με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για ...«ήθη» ενδεικτικά των ΣΥΡΙΖΑίων προπαγανδιστών, που προκαλούν αηδία σε πραγματικά προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους, αφού δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τον πιο μουχλιασμένο αντικομμουνισμό. Αυτόν που η παλιά και νέα σοσιαλδημοκρατία παίζει στα δάχτυλα, ως το καλύτερο παιδί του συστήματος, διαφημίζοντας την ικανότητά της να βγάζει για λογαριασμό του την πιο βρώμικη δουλειά.

Χωρίς καθυστέρηση

Παιχνίδι στις πλάτες δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, που ενώ έχουν υποβάλει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, περιμένουν για χρόνια να λάβουν ολόκληρες τις συντάξεις τους, έχουν στήσει κυβέρνηση και ΝΔ. Με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, από τη μια το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να υποβαθμίσει ένα σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα, από την άλλη η ΝΔ εμφανίζεται ως τιμητής, προκαλώντας ασφαλισμένους και συνταξιούχους που έζησαν τα ίδια επί κυβερνήσεών της. Σε κάθε περίπτωση οι συνταξιούχοι «πληρώνουν το μάρμαρο», καθώς δίπλα στα επώδυνα και αιματηρά χαράτσια που επέβαλαν στις συντάξεις τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την πολύχρονη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Κυβέρνηση και ΝΔ συναγωνίζονται για το ποιος μπορεί καλύτερα, με διαδικασίες «fast track», να φιλοδωρήσει με προνόμια και ελαφρύνσεις το κεφάλαιο. Οταν όμως πρόκειται να ανταποκριθούν ακόμα και στη στοιχειώδη υποχρέωση της έγκαιρης καταβολής μιας ψωροσύνταξης μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, τότε σφυρίζουν αδιάφορα και τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ...καθυστερεί λιγότερο! Οι συνταξιούχοι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, πρέπει να πουν «φτάνει πια!». Και αυτό να εκφραστεί και στην κάλπη, ψηφίζοντας το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές, το μόνο κόμμα που στέκεται με συνέπεια στο πλευρό τους, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα για αυξήσεις στις συντάξεις και ανάκτηση απωλειών, για συντάξεις, Υγεία - Πρόνοια με βάση τις ανάγκες τους.

Βούρκος

Μιλώντας προχτές σε «άτυπη» ενημέρωση δημοσιογράφων (αφού πρώτα τους απέκλεισε από το συνέδριο στη Ρόδο), ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, αναφέρθηκε ξανά σε «έκτροπα» του ΠΑΜΕ, παρουσιάζοντας τη συνδικαλιστική μαφία ως θύμα (!). Δηλαδή, αυτοί που έβαλαν μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, αστυνομία και εισαγγελείς μέσα στις διαδικασίες των συνδικάτων, για να διασφαλίσουν τα όργια νοθείας και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση, χαρακτηρίζουν... «έκτροπα» την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση που δίνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα ενάντια σε αυτόν τον εκφυλισμό! Αυτοί που ξέρασαν τις προηγούμενες μέρες όλη τη σαπίλα τους, με τα χρυσαυγίτικα συνθήματα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά...», με τις χυδαίες αναφορές ότι το ΠΑΜΕ είναι «παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση» με αρχηγό τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έρχονται τώρα να το παίξουν... «κουκουεδολόγοι» (!), με αθλιότητες του τύπου «αν ήταν ακόμα Γραμματέας η Παπαρήγα, δεν θα είχαν συμβεί αυτά», όπως ξεστόμισε ο Παναγόπουλος. Πρόκειται βέβαια για μέθοδο γνωστή και δοκιμασμένη για τους ανθρώπους των αφεντικών: Συκοφαντία, λάσπη και αντικομμουνισμός. Αλλά έτσι είναι: Οταν δεν τους μένει τίποτα άλλο να πουν, όταν οι εργαζόμενοι τους γυρίζουν την πλάτη και χρεοκοπούν όλο και περισσότερο στα μάτια τους, όταν βλέπουν ότι απέναντί τους δυναμώνει η ταξική συσπείρωση των ζωντανών δυνάμεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τότε δεν τους μένουν και πολλά να κάνουν, πέρα από το να βουλιάξουν ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο που ούτως ή άλλως κολυμπούν...Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ