Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Προσκλητήριο» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με μάσκα «προοδευτισμού»

Κάλεσμα και στις υπόλοιπες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας να «συστρατευτούν» για να ανακόψουν την ακροδεξιά και «νεοφιλελεύθερη» εκδοχή της πολιτικής που από κοινού υπηρετούν απηύθυνε, με τους - απαραίτητους λόγω προεκλογικής περιόδου - «δραματικούς» τόνους και τα επίσης απαραίτητα κάλπικα διλήμματα εγκλωβισμού του λαού, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, εξερχόμενος της Κουμουνδούρου, όπου προήδρευσε της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Η συνεδρίαση ασχολήθηκε με την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής που συγκαλείται το Σαββατοκύριακο, για ζητήματα που άπτονται των ευρωεκλογών.

Είχε προηγηθεί, μια μέρα πριν, η συνέντευξη Τύπου παραγόντων της «κεντροαριστεράς» που ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία τους με την ονομασία «Γέφυρα» και τη σύμπλευσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στην προσπάθεια πλατύτερης διάδοσης των κάλπικων διλημμάτων περί «προόδου και συντήρησης» τα οποία διακινεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα «για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Πρόκειται για ένα πλατύ κάλεσμα, που αφορά όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως δυνάμεις προοδευτικού χώρου και αντιλαμβάνονται τις ανάγκες».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη στάση της Φώφης Γεννηματά αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι «το κάλεσμα είναι ειλικρινές».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ΕΡΤ3, απαξίωσε τη «Γέφυρα», καθώς στην εκδήλωση αυτή, όπως είπε, «συμμετείχαν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι των Πρεσπών». Εκανε λόγο επίσης για διαμοιρασμό θέσεων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και τέτοιες εξαγορές, ενώ επέμεινε ότι «ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το Ποτάμι και από τη ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να δίνει τη μάχη μέσα στο ΚΙΝΑΛ, παρά τις επίσημες αποχωρήσεις των κομμάτων και των αρχηγών τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ