Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΡΟΔΟΣ
Διαχρονική η υποστελέχωση στο νοσομοκείο και την Πυροσβεστική

Περιοδείες πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Ντουνιαδάκης

Από την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Από την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. και υποψήφιος περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί με τον υποψήφιο του ΚΚΕ ήταν επίσης η Μαρία Χατζηγιάννη, περιφερειακή σύμβουλος, και ο Κώστας Γιαννόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή του, Σταμάτη Βασιλειάδη, στον οποίο έθεσαν τα ζητήματα που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι τονίζοντας την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αλλά και καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η συνεχιζόμενη για χρόνια τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου, που έχει φτάσει το προσωπικό στα όρια της σωματικής κατάρρευσης. Την κατάσταση επιδεινώνουν οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, οι συχνές βλάβες που παρουσιάζει ο υπάρχων εξοπλισμός λόγω της παλαιότητάς του, της έντονης χρήσης και λήξης της εγγύησης συντήρησής του, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις για τους ασθενείς να καθυστερούν και το νοσοκομείο να πληρώνει ακριβά τις προμηθεύτριες εταιρείες για επισκευές.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους βοηθητικούς χώρους του νοσοκομείου (κουζίνα, πλυντήρια κ.ά.), πληρώνοντας πολλές φορές ακόμα και με την υγεία τους τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχουν να βγάλουν. Σε απόγνωση έχουν φτάσει και οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι ουσιαστικά όμηροι των μηνιαίων συμβάσεων που υπογράφει το νοσοκομείο με εργολάβους. Μάλιστα, πολλοί κατήγγειλαν ότι αυτήν τη στιγμή δουλεύουν απλήρωτοι από την εταιρεία που θα αναλάβει ξανά τον επόμενο μήνα.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέδειξε ότι αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά πως η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης της Υγείας, η πολιτική των «κλειστών προϋπολογισμών», που επέβαλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ για την Υγεία, ευθύνονται για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, όπως και σε αυτή της Ρόδου.

Επίσης, ότι «την ίδια στιγμή 10.000.000 ευρώ βρίσκονται "παρκαρισμένα" στο αποθεματικό του νοσοκομείου, αλλά δεν μπορεί να δαπανηθεί για τις ανάγκες του ούτε ένα ευρώ! Δεν μπορεί λοιπόν το νοσοκομείο να απευθύνεται για εξοπλισμό ως "επαίτης" σε ΜΚΟ που επιδιώκουν να εμφανίζονται ως ευεργέτες, ενώ διαπλέκονται με διάφορα συμφέροντα, ενώ δεν μπορεί να είναι λύση η ανιδιοτελής προσφορά του κόσμου».

Ο Γ. Ντουνιαδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν με κρατική χρηματοδότηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μόνιμο προσωπικό και στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στο νοσοκομείο και με αυτό το κριτήριο να στηρίξουν τον αγώνα του ΚΚΕ παντού και σ' όλες τις κάλπες, που πρωτοστατεί στον αγώνα για όλα όσα δικαιούται ο λαός, για να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Στην Πυροσβεστική

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, όπου συζητήθηκαν με εκπροσώπους του Σωματείου τα προβλήματα των πυροσβεστών.

Το βαθμολόγιο και η μισθολογική τους εξέλιξη καθώς και η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα είναι ζητήματα που ανέδειξαν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική και ζητούν λύσεις. Η οργανική δύναμη των μόνιμων πυροσβεστών αυτήν τη στιγμή είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες του νησιού, όπως διαμορφώθηκαν διαχρονικά με την ανέγερση πολλών ξενοδοχείων, το δεύτερο εργοστάσιο της ΔΕΗ κ.λπ. Χρειάζονται μόνιμο προσωπικό και υπάρχουν φόβοι μήπως οι επόμενες προσλήψεις θα καλύψουν κατά προτεραιότητα τις απαιτήσεις της «Fraport», ενώ οι ανάγκες στελέχωσης συνολικά της υπηρεσίας, όπως και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Απολλώνων και Λαέρμων, είναι άμεσες.

Τόνισαν επίσης ότι η κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμους, πενταετούς θητείας και συμβασιούχους πυροσβέστες επιφέρει και άνισα δικαιώματα. Οι μεγάλες δυσκολίες στις μεταθέσεις προκαλούν επίσης πρόσθετα προβλήματα σε εργαζόμενους που ζουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν χιλιάδες κενά σε θέσεις προσωπικού. Ανέφεραν ως σοβαρό ζήτημα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που έχουν να χορηγηθούν στο προσωπικό από το 2008!

Ο Γ. Ντουνιαδάκης σημείωσε ότι «το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των πυροσβεστών και έχει αναδείξει τόσο στη Βουλή όσο και μέσα από το κίνημα τη σημασία της πυροπροστασίας, της στελέχωσης και της χρηματοδότησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενάντια στην πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Συνεχίζουμε και μέσα από την Τοπική Διοίκηση να παλεύουμε για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και την ικανοποίηση των αιτημάτων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πυροσβεστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μειώνεται σταθερά ο αριθμός των πυροσβεστών(2019-03-28 00:00:00.0)
Ενίσχυση του ΚΚΕ για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των νησιωτών(2019-02-08 00:00:00.0)
Σε δεύτερη μοίρα οι ανάγκες των νησιωτών(2018-08-17 00:00:00.0)
Ερώτηση στη Βουλή για την αντιπυρική προστασία της Ρόδου(2016-06-25 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας(2013-12-29 00:00:00.0)
Ελλείψεις που φτάνουν το 30%!(2006-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ