Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΑΜΑ
Μένουν τα καζάνια του θανάτου που... φεύγουν

Σχόλιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος για τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ «για τις δεξαμενές της BP που φεύγουν»

Από τις κινητοποιήσεις των μαθητών της πόλης τον περασμένο Νοέμβρη, που η δημοτική αρχή χαρακτήριζε «βόλτα στη λιακάδα»

INTIME NEWS

Από τις κινητοποιήσεις των μαθητών της πόλης τον περασμένο Νοέμβρη, που η δημοτική αρχή χαρακτήριζε «βόλτα στη λιακάδα»
«Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!», σημειώνει σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος σχετικά με τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη και διαδίδει μέσα από ιστοσελίδες ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), στην προσπάθειά του να υφαρπάξει ψήφους ενόψει των δημοτικών εκλογών, ότι «φεύγουν οι δεξαμενές της BP» από το Πέραμα, μιλώντας μάλιστα για «νίκη για την πόλη του Περάματος».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «αυτό που ενημερώνει ο δήμαρχος είναι ότι τα ΕΛΠΕ, που κατέχουν τις εγκαταστάσεις της πρώην BP, προχωράνε στην αποξήλωση των παλαιών δεξαμενών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις τους στο Πέραμα. Αυτό όμως που δεν μας λέει είναι:

  • Σταματάει οποιαδήποτε βιομηχανική δραστηριότητα επάνω σε αυτήν την εγκατάσταση;
  • Αίρονται οι άδειες εγκατάστασης και εμπορίας πετρελαιοειδών για αυτήν την εγκατάσταση;
  • Αλλάζει η χρήση γης; Θα χαρακτηριστεί χώρος ελεύθερος και αξιοποιήσιμος για τις ανάγκες του λαού του Περάματος;

Αυτό που μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι συναντήθηκε με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ. Αρα γνωρίζει από πρώτο χέρι τον σχεδιασμό της εταιρείας, αλλά γι' αυτόν δεν βγάζει άχνα!

Θυμίζουμε στον περαμαϊκό λαό ότι οι εγκαταστάσεις της πρώην BP (ΕΛΠΕ) για πολλά χρόνια ήταν ανενεργές, παρ' όλα αυτά η εταιρεία εξασφάλιζε την ανανέωση αδειών εγκατάστασης και εμπορίας πετρελαιοειδών για το Πέραμα. Αυτές οι άδειες έχουν ισχύ ακόμα και σήμερα!

Επιπρόσθετα, θυμίζουμε ότι με το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της 4ης "αξιολόγησης", που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται παράταση για 20 χρόνια στη λειτουργία των Καζανιών του Θανάτου, ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών μη συμβατές.

Αλλά το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι, εμφανίζοντας μια "θολή" απόφαση μιας εταιρείας πετρελαιοειδών και χωρίς να ενημερώσει για τους πραγματικούς της σκοπούς, κρύβει το τεράστιο πρόβλημα των Καζανιών του Θανάτου. Κρύβει ότι με αφορμή το Master Plan της COSCO για το λιμάνι και τη δημιουργία της προβλήτας πετρελαιοειδών, οι υπόλοιπες εταιρείες πετρελαιοειδών ξαναζωντανεύουν την κόλαση στην πόλη μας! Λέει στον Περαματιώτη "κοίτα φεύγουν 21 ανενεργές δεξαμενές", αλλά δεν λέει ότι παραμένουν σε πλήρη λειτουργία οι υπόλοιπες 120 ενεργές δεξαμενές!

Θυμίζουμε ότι η στάση της δημοτικής αρχής ήταν απέναντι στις κινητοποιήσεις για τη μετεγκατάσταση των Καζανιών του Θανάτου, κάνοντας μάλιστα σχόλια για τις κινητοποιήσεις ότι "οι μαθητές βγήκαν να λιαστούν στον ανοιξιάτικο ήλιο".

Καταγγέλλουμε αυτήν την επικίνδυνη στάση της δημοτικής αρχής και την καλούμε να ενημερώσει εδώ και τώρα τον λαό του Περάματος για τον συνολικό σχεδιασμό που υπάρχει για τις εγκαταστάσεις της πρώην BP.

Επίσης να ενημερώσει για τον σχεδιασμό που υπάρχει για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως για τα σχέδια αξιοποίησης της πρώην ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ, που μόλις πριν μισό χρόνο βγήκε σε πλειστηριασμό και που εντέχνως η δημοτική αρχή απέκρυψε αυτήν την εξέλιξη από τον λαό!

ΥΓ: Συμβουλεύουμε τον δήμαρχο Περάματος, όπως και τη δημοτική αρχή, να μην παίζουν με τόσο ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την υγεία και τη ζωή των Περαματιωτών, στο όνομα του να πάρουν δυο ψήφους παραπάνω στις εκλογές!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ