Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός μετανάστης, δυνατός εργάτης

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στον γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα μια ξεχωριστή σύσκεψη μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και το κοινό δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Η σύσκεψη ξεκίνησε μετά από την ολοκλήρωση των μαθημάτων Ελληνικών που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο στο Στέκι.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γ. Μερεντίτης διατύπωσε το κεντρικό θέμα της συζήτησης: «Ασχετα αν κάποιος μετανάστης ψηφίζει ή δεν ψηφίζει, το αποτέλεσμα των εκλογών αφορά όλους, γιατί το αποτέλεσμά τους θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας, είτε είμαστε ντόπιοι είτε μετανάστες, είτε έχουμε ιθαγένεια είτε δεν έχουμε, είτε έχουμε χαρτιά είτε όχι. Οι αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης, των δήμων και των Περιφερειών, έχουν αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργάτες, τις πληρώνουμε ντόπιοι και μετανάστες.

Επομένως, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα πρέπει όχι μόνο να παρακολουθούν τη μάχη των εκλογών, να μάθουν τι είναι και τι προτείνει το κάθε πολιτικό κόμμα, αλλά να πάρουν ενεργά μέρος ώστε να βγει ενισχυμένο το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ».

Σημείωσε ότι όλα τα άλλα κόμματα είναι ενάντια στους μετανάστες, όπως και ενάντια στους Ελληνες εργάτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι τους θέλουν την "παράνομη" και "νόμιμη" μετανάστευση, θέλουν ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών χωρίς χαρτιά, φοβισμένους, με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στα αφεντικά τους.

Ολοι τους συμφώνησαν με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ, δηλαδή με την ένταση της επίθεσης ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, με τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αλλά και στο εσωτερικό της κάθε χώρας.

Ολοι τους συμφωνούν να μπουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο να έρθουν οι μετανάστες πρόσφυγες στις χώρες που επιθυμούν, μέσω της φύλαξης των συνόρων, της ενίσχυσης των συνοριοφυλακών και ακτοφυλακών, της έντασης της καταστολής.

Ολοι τους συμφωνούν να παρθούν περισσότερα κατασταλτικά μέτρα εντός των χωρών ενάντια στους μετανάστες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των "παράνομων", αυτών που δεν έχουν χαρτιά.

Ολοι τους συμφωνούν να παρθούν περισσότερα μέτρα για την "προώθηση της επιλεκτικής μετανάστευσης", δηλαδή αυτών που χρειάζονται οι καπιταλιστές.

Ολοι τους συμφωνούν να παρθούν περισσότερα μέτρα ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας αυτών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, μέσα από την εκπαίδευση, την εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, ενώ τους υπόλοιπους τους κρατάνε εγκλωβισμένους και θα τους χρησιμοποιούν όταν τους χρειαστούν ή αυτούς που δεν χρειάζονται θα τους γυρίζουν πίσω στις χώρες τους».

«Απέναντι σε όλα αυτά, χρειάζεται να δυναμώσει το ΚΚΕ, γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός μετανάστης, δυνατός εργάτης», υπογράμμισε ο Γ. Μερεντίτης, προσθέτοντας πως «μόνο το ΚΚΕ έχει ταχθεί ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, έχει καταψηφίσει όλες τις αντεργατικές - αντιμεταναστευτικές αποφάσεις της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στη χώρα μας, είτε με χαρτιά είτε χωρίς, ήταν μαζί σας.

Μόνο το ΚΚΕ δεν περιμένει την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη για να μιλήσει για τους μετανάστες, αλλά μιλά όλες τις μέρες του χρόνου και για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Μόνο το ΚΚΕ είναι πραγματικός αντίπαλος του φασισμού, της Χρυσής Αυγής, γιατί είναι ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννά, χρειάζεται και αξιοποιεί το φασισμό, τους αντιμετωπίζει στην πράξη και όχι στα λόγια.

Μόνο το ΚΚΕ καλεί τους μετανάστες, από την ίδια ώρα που βρίσκονται στη χώρα μας, είτε έχουν είτε δεν έχουν χαρτιά, να συμμετέχουν στην πολιτική - κοινωνική δραστηριότητα, σε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές μάχες και στις εκλογές».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org