Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ
Πιέσεις στον Κ. Σημίτη να αποφασίσει

Κλειστά συνεχίζει να κρατά τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός γύρω από το θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και - απ' ό,τι έλεγαν χτες συνεργάτες του - δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη επί του θέματος, ούτε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, το κλίμα που διαμορφώνεται από την παρατεταμένη εκλογολογία προκαλεί προβλήματα στον Κ. Σημίτη, ο οποίος δέχεται έντονες πιέσεις να ξεκαθαρίσει τη στάση του, ενώ παράλληλα, είναι πλέον ορατό ότι επωμίζεται αποκλειστικά το κόστος διατήρησης αυτής της εκκρεμότητας.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν, πάντως, οι αρνητικές για τον πρωθυπουργό εντυπώσεις, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να προαναγγείλει τρόπον τινά ότι ο Κ. Σημίτης εντός των επόμενων 24ώρων θα επιδιώξει να «λύσει» το πρόβλημα. Οπως είπε ο Δ.Ρέππας, «ο πρωθυπουργός αυτή τη βδομάδα θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει σε συνεδριάσεις κομματικών και κυβερνητικών οργάνων και βεβαίως στην κορυφαία κομματική διαδικασία που είναι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, το επόμενο Σαββατοκύριακο... Πιστεύω - συνέχισε ο κ.Ρέππας - ότι οι επόμενες μέρες θα δώσουν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό, για μια ακόμα φορά και πάλι, να αναφερθεί στα θέματα της συγκυρίας και να καθορίσει την πορεία της χώρας, το επόμενο χρονικό διάστημα»...

Κατόπιν των παραπάνω, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια που φέρουν τον κ. Σημίτη να διευκρινίζει τις προθέσεις του εντός της βδομάδας και πιθανώς από το βήμα της Συνδιάσκεψης του κόμματός του.

Η πιθανότητα αυτή δεν αποτρέπει, όμως, την ενίσχυση του κλίματος της εκλογολογίας, καθώς και το Σαββατοκύριακο που πέρασε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην αναπαραγωγή της εκλογολογίας. Ετσι, μεταξύ άλλων, ο Α. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές (δηλώσεις που μετά τη δυσφορία που προκάλεσαν στο Μαξίμου επιχειρήθηκε να ανασκευαστούν από τον υπουργό), ο Γ. Παπαντωνίου εμφανίστηκε να μην αποκλείει τις πρόωρες εκλογές, ενώ ήδη στην κυβέρνηση γίνεται λόγος για δύο «στρατόπεδα». Εκείνων που τάσσονται υπέρ και εκείνων που τάσσονται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, στις τελικές αποφάσεις του Κ. Σημίτη αποφασιστική σημασία θα έχουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν και να τεθούν υπόψη του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίδειξη στοχοπροσήλωσης στην αντιλαϊκή πολιτική(2009-08-18 00:00:00.0)
Κήρυξε «οιωνεί» εκλογική περίοδο...(2000-02-02 00:00:00.0)
«Ποιος ξέρει;»...(2000-01-26 00:00:00.0)
1ο) Τις εκλογές τις επέβαλε ο ΣΕΒ(1996-08-31 00:00:00.0)
Προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου(1996-08-21 00:00:00.0)
"Κλίμα νίκης" καλλιεργεί ο Κ. Σημίτης(1996-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ