Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χ. ΒΕΡΕΛΗΣ
Ολα καλά και όλα ωραία!

Σε πείσμα της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι χιλιάδες σεισμόπληκτοι, ο αρμόδιος υφυπουργός Χ. Βερελής παρουσίασε μία κατάσταση «εικονικής πραγματικότητας», λέγοντας ότι η κυβέρνηση ενήργησε άριστα και έλυσε σε χρόνο ρεκόρ όλα τα προβλήματα των σεισμόπληκτων.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ με την Επερώτηση αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και, ούτε λίγο ούτε πολύ, με όσα λένε βοηθούν τους διάφορους επιτήδειους εμπόρους να κερδοσκοπούν σε βάρος των σεισμόπληκτων! Συγκεκριμένα, είπε ότι τα όσα λέγονται για ανεπαρκή τιμολόγια για την επισκευή των σπιτιών τα εκμεταλλεύονται οι έμποροι υλικών και ανεβάζουν τις τιμές κερδοσκοπώντας.

Κατά τ' άλλα, η ομιλία του υφυπουργού κινήθηκε στα χιλιοειπωμένα περί ετοιμότητας του κράτους και με αυταρέσκεια είπε ότι δε θα μείνουν οικονομικά ακάλυπτοι οι σεισμόπληκτοι και όλα θα πάνε καλά.

Ανακοίνωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και σύντομα θα καταλήξει σε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία δε θα μπαίνει υποθήκη το σπίτι όποιου σεισμόπληκτου παίρνει δάνειο μέχρι κάποιο ύψος δανείου. Αντί για υποθήκη, είπε, που αποθαρρύνει κάποιον να πάρει δάνειο, θα υπάρξει πρόβλεψη για είσπραξη των ληξιπρόθεσμων δόσεων από την αρμόδια Εφορία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ