Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σηματοδοτεί χειρότερες μέρες για το λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έγκριση του «προγράμματος σύγκλισης» από το ΕΚΟΦΙΝ

Ακόμη χειρότερες μέρες σηματοδοτεί για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα η έγκριση του «προγράμματος σύγκλισης» της χώρας μας από το ΕΚΟΦΙΝ. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής: «Η έγκριση του "προγράμματος σύγκλισης" της χώρας μας από το ΕΚΟΦΙΝ σηματοδοτεί ακόμα χειρότερες μέρες για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Το πρώτο "κλείδωμα" της ένταξης στην ΟΝΕ σημαίνει "κλείδωμα" του λαού μας, για να γευτεί περισσότερη φτώχεια, ανεργία, κυβερνητική τρομοκρατία, αυταρχισμό, αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το άμεσο μέλλον.

Η κυβέρνηση σχεδίασε, υπέβαλε και το ΕΚΟΦΙΝ ενέκρινε τη μεγαλύτερη ενίσχυση των σκληρών, απάνθρωπων και αντιλαϊκών μέτρων. Αυτά εκφράζονται με τη μείωση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού, την ολοκλήρωση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, το ταχύτερο ξεπούλημα και των υπόλοιπων δημόσιων οργανισμών (τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, νερό, λιμάνια κ.ά.), την παραπέρα μείωση των δημόσιων δαπανών για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

Πρόκειται για μέτρα και πολιτικές που εγγυώνται νέα κέρδη και προνόμια για την πλουτοκρατία και περισσότερα βάσανα για τους εργαζομένους. Είναι στο χέρι του λαού να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση την υλοποίηση αυτών των αντιλαϊκών μέτρων. Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα του αγώνα και του μετώπου πάλης, στη λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της. Τρόπος άμεσης τιμωρίας και καταδίκης επίσης υπάρχει. Είναι το όπλο της ψήφου στις εκλογές που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ