Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΣΑΚ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού

Φασιστική χαρακτηρίζει την επίθεση εναντίον του «Ρ» η «Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας», που καταγγέλλει τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «εκμεταλλευόμενος τη θέση του υπουργού προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης».

«Είναι πρωτοφανές - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση - υπουργός Δικαιοσύνης να προσφεύγει σε υφισταμένους του να δικάσουν τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η απαράδεκτη αυτή ενέργειά του, δε στρέφεται μόνο κατά της ελευθεροτυπίας και των δημοκρατικών θεσμών, αλλά προσβάλλει βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας».

«Αντί ο κ. Γιαννόπουλος να ασχοληθεί με την επίλυση των καυτών προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης, περιφέρεται ως δικομανής στα ακροατήρια», επισημαίνει η ΣΑΚΔΑ και καταλήγοντας καλεί όλους τους δικηγόρους να καταδικάσουν το φαινόμενο «Γιαννόπουλου», όχι σαν «μεμονωμένη περίπτωση γραφικού υπουργού, αλλά σαν γνήσιο εκφραστή της πιο χυδαίας επίθεσης του εκσυγχρονισμού κυβερνητικού αυταρχισμού και της τρομοκρατίας». Τέλος, δηλώνει ότι «δε θα επιτρέψει σε κανένα "λοχία" να τρομοκρατεί και να υβρίζει όσους δεν υποκλίνονται σ' αυτόν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ