Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΚΕ
Συλλαλητήριο καταδίκης της επίθεσης στο «Ριζοσπάστη»

Οι ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου στις 10 Φλεβάρη, στις 7 το βράδυ, στο Πεδίον του Αρεως, να βροντοφωνάξει: «Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"»

Την απόφαση να συνδιοργανώσουν συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής επίθεσης στο «Ριζοσπάστη», την Πέμπτη, 10/2, στις 7 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, πήραν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας - Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ. Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τρεις ΚΟ του ΚΚΕ καταγγέλλουν «τη συνεχιζόμενη κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του "Ριζοσπάστη", που εκδηλώθηκε με τη δεύτερη κατά σειρά κατάθεση μήνυσης εναντίον της εφημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ, από τον εντεταλμένο της κυβέρνησης, υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο, φτάνοντας έτσι τον αριθμό δύο μηνύσεων του Ποινικού Δικαίου και της μιας αστικής αγωγής, με την οποία ζητά χρηματική αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δραχμών».

Το συλλαλητήριο αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων των Κομματικών Οργανώσεων, που από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της νέας κυβερνητικής επίθεσης εναντίον του «Ρ» κινητοποίησαν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αποκρουστεί στην πράξη η επίθεση αυτή, κύρια με την ακόμα πιο πλατιά διάδοση της εφημερίδας μέσα από συνεχείς εξορμήσεις.

Οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας πως: «Η πολιτική δίωξη κατά του "Ριζοσπάστη" αποτελεί, όχι μόνο ευθεία βολή κατά του ΚΚΕ, αλλά και κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Συνιστά συνέχεια των σχεδίων κυβέρνησης, ολιγαρχίας και των μηχανισμών τους για την τρομοκράτηση και συκοφάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και κάθε φωνής που αντιστέκεται και αγωνίζεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Ακόμα, οι ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του Κόμματος καλούν το λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στο «Ριζοσπάστη», να δυναμώσει «τη δική του φωνή, που οκτώ και πλέον δεκαετίες εκφράζει και παλεύει για τα δικά του συμφέροντα».

Τέλος, προειδοποιούν πως οι κομμουνιστές, μαζί με το λαό, θα ρίξουν στο κενό τα σχέδια κυβέρνησης - ολιγαρχίας και θα δώσουν την πιο μαχητική απάντηση, που είναι η άνοδος της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», για να φτάσει η φωνή της αλήθειας σε όλο και πιο πολλούς νέους αναγνώστες.

Πικετοφορία και στη Ροδόπη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ διοργανώνει την Πέμπτη, 3/2, πικετοφορία ενάντια στην επίθεση που δέχεται ο «Ριζοσπάστης», παράλληλα θα μαζευτούν υπογραφές συμπαράστασης από εργαζόμενους και παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του νομού. Ηδη, τη συμπαράστασή τους στο «Ρ» εξέφρασαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης δικηγόρος Πέτρος Τεπερίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ