Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προεκλογικός «πυρετός», ανησυχίες και προσδοκίες...

Πυρετωδώς προετοιμάζεται ο Συνασπισμός για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, την οποία, στελέχη του κόμματος, την τοποθετούν χρονικά στις αρχές του Απρίλη. Επισήμως, την έναρξη της προεκλογικής «εκστρατείας» του κόμματος θα σηματοδοτήσει το Διαρκές Συνέδριο που συγκαλείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 του Φλεβάρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εν μέσω ανησυχιών για τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν στο κόμμα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και που αποδίδονται στην αδυναμία ενότητας και συσπείρωσης.

Στο μεταξύ, οι εσωκομματικές έριδες μοιάζει να έχουν κοπάσει, ωστόσο, οι αντιθέσεις παραμένουν και αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι θα ξεπροβάλλουν με μεγαλύτερη ένταση μετεκλογικά, οπότε και θα πρέπει να αποφασιστεί η θέση του «ΣΥΝ» στο μετεκλογικό σκηνικό. Θέση που ορισμένοι από τώρα προσπαθούν να προσδιορίσουν, όπως ο Ν. Μπίστης, ο οποίος σε δήλωσή του στη «Κυριακάτικη Αυγή» σημειώνει σε κάποιο σημείο πως «τη δύναμή μας θα τη χρησιμοποιήσουμε για τη διαμόρφωση της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα αναλάβει το έργο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού της χώρας», ενώ «βλέπει» τις εκλογικές προτεραιότητες του κόμματος σε «αρμονία με τις προτεραιότητες που αντικειμενικά τίθενται για τη χώρα», όπως η ΟΝΕ και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, η εξωτερική πολιτική όπως διαμορφώνεται στη μετά Ελσίνκι εποχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαρία Δαμανάκη που επίσης δηλώνει σε συνέντευξή της στην ίδια εφημερίδα: «Θα είναι η Αριστερά μια δύναμη στο περιθώριο, "σκηνίτης" έξω από το φρούριο της διαχείρισης;» και απαντώντας η ίδια λέει, «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Αριστερά που συμμετέχει, που τολμά...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ